PINK FLOYD

Pink Floyd stopt ermee

Joe default

Het onverwacht goede nieuws dat er dit jaar een nieuw Pink Floyd album aan zou komen, krijgt voor de fans een bittere nasmaak. Zanger David Gilmour en drummer Nick Mason hebben namelijk in een interview gezegd dat dit het allerlaatste album van de legendarische groep zal zijn.

The Endless River werd grotendeels opgenomen ten tijde van het vorige Pink Floyd album, The Division Bell, in 1993. Voor Gilmour en Mason is het album een eerbetoon aan keyboard speler Nick Wright die in 2008 overleed.

Op The Endless River staat maar één gezongen liedje 'Louder Than Words'. Hierin wordt teruggeblikt naar de carrière van de groep en de wat ze met elkaar bereikt hebben.
"Ik vond het een passend slot, en dus zal dit ook het laatste zijn dat Pink Floyd ooit gemaakt heeft" aldus David Gilmour.

Pink Floyd werd in 1964 opgericht en brak, na het vertrek van de originele zanger Syd Barrett, wereldwijd door met Dark Side Of The Moon. Ook albums als Wish You Were Here en The Wall zijn klassiekers. Na het vertrek van Roger Waters in de jaren '80 nam gitarist David Gilmour het stokje over. Het laatste 'echte' album van Pink Floyd is The Division Bell uit 1994. In dat jaar speelde de groep zijn allerlaatste concert op Belgische bodem, op de weide van Werchter. David Gilmour heeft ondertussen verschillende solo-albums gemaakt en gaat nog regelmatig op tournee.

The Endless River ligt op 7 november in de winkel.