Album Top 500

Beluister hier 10 van de best verkochte albums aller tijden

Best verkocht

Twee weken lang luister je op Joe naar de 500 meest iconische albums uit 60 jaar pop-geschiedenis tijdens de Album Top 500. Vele van deze albums waren vooral tijdens de gouden jaren van de muziekindustrie een commercieel succes. Exacte verkoopcijfers zijn er niet altijd en elke lijst staat open voor discussie. Met onderstaande lijst krijg je wel een goed beeld van welke albums nog steeds als zoete broodjes over de toonbank blijven gaan. 

Beluister hier 10 van de best verkochte albums aller tijden!

10. Saturday Night Fever - The Original Movie Soundtrack

De succesvolle soundtrack getiteld 'Saturday Night Fever' naar de gelijknamige film uit 1977 met steracteur John Travolta is de tweede meest verkochte soundtrack aller tijden. Meer dan 40 miljoen exemplaren gingen over de toonbank. Het album sluit qua sound vooral aan bij de toen revolutionaire disco-golf en bestaat voornamelijk uit uiterst dansbaar materiaal van verschillende toonaangevende artiesten zoals The Bee Gees, Kool & The Gang en KC & The Sunshine Band.


9. The Backstreet Boys - Millennium

De succesvolle popformatie rond tieneridolen 'The Backstreet Boys' bracht vlak voor de start van het nieuwe millennium een derde studio-album uit. Van het uiterst poppy klinkende 'Millennium' werden uiteindelijk meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht.


8. Andrew Lloyd Webber - The Phantom Of The Opera 

Deze 80's musical met muziek van Andrew Lloyd Webber is naast een succesvol album ook de langst lopende Broadway-musical aller tijden. 'The Phantom Of The Opera' vertelt het verhaal van een misvormd muzikaal genie genaamd 'The Phantom' die als geest de kelders van het Paris Opera House onveilig maakt. Het album was internationaal goed voor meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren.


7. Dirty Dancing (Original Motion Picture Soundtrack)

Opnieuw een succesvolle soundtrack naar de legendarische dansfilm uit 1987 met de gelijknamige titel 'Dirty Dancing'. Het album was met 42 miljoen verkochte exemplaren een groots commercieel succes. Verschillende artiesten zoals o.a. Bill Medley, The Ronettes & Eric Carmen droegen muzikaal bij aan de soundtrack. De grootste hit op het album is 'The Time Of My Life' door Bill Medley.


6. The Eagles - Their Greatest Hits (1971–1975)

Het allereerste compilatie-album van de Amerikaanse rockband 'The Eagles' bleek met meer dan 42 miljoen exemplaren een formidabel commercieel succes.


5. Meat Loaf - Bat Out Of Hell

Amerikaanse rockzanger Meat Loaf zijn debuut 'Bat Out Of Hell' verkocht als zoete broodjes: goed voor maar liefst 43 miljoen verkochte exemplaren! En dat met slechts 7 songs op het album? Armen in de lucht & meebrullen maar met de nog steeds zeer aanstekelijke single 'Paradise By The Dashboard Light'.


4. Whitney Houston - The Bodyguard: Original Soundtrack Album

De soundtrack van de 90's dramafilm 'The Bodyguard' met Whitney Houston & Kevin Costner bleek met 44 miljoen verkochte exemplaren één van de best verkochte pop/r&b albums aller tijden. Het album bestaat uit 2 delen: het eerste deel bestaat uit songs door Whitney Houston en het tweede uit muziek van verschillende artiesten. Het uiterst herkenbare & dramatische refrein van 'I Will Always Love You' door Whitney Houston blijft harten breken in karaokebars over de hele planeet. 


3. AC/DC - Back In Black

Het zevende studio-album van de Australische hardrock-formatie AC/DC blijft het perfecte luchtgitaar-wapen! Maar liefst 49 miljoen exemplaren werden verkocht van deze explosieve plaat. For those about to rock...we salute you!


2. Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon

Het belangrijkste wapenfeit van de Engelse rockband Pink Floyd werd in 1973 uitgebracht en kreeg de mysterieuze naam 'The Dark Side Of The Moon'. Het donker klinkende conceptalbum was niet vies van obscure thema's zoals oorlog, de dood en mentale ziektes & verkocht meer dan 50 miljoen exemplaren. 

1. Michael Jackson - Thriller

Met 110 miljoen verkochte eenheden is 'Thriller' van Michael Jackson uit 1982 de absolute, onbetwistbare nummer 1 qua best verkopende albums aller tijden. Het album inspireerde een generatie hedendaagse pop-artiesten om in de moonwalk-voetsporen van Jackson te treden...maar het succes van de 'King Of Pop' zijn zesde studio-album kreeg tot op de dag vandaag nog géén noemenswaardige concurrentie.  


De Album Top 500, van maandag 8 april tot en met vrijdag 19 april tussen 09u00 en 16u00 op Joe. Volg de lijst online