AC/DC

AC/DC terug op volle kracht met frontman Brian Johnson!

Ac dc 2

Het is één van de meest iconische sounds uit de hard-rockmuziek: het gebrul van de zware, krachtige power-chords van de AC/DC. De Australische rockband is al sinds de jaren '70 een vaste waarde. 

In 1980 verloren zij hun toenmalige frontman Bon Scott aan drankgebruik. Zijn plaats werd vervolgens ingenomen door Brian Johnson. Deze moest jammer genoeg in 2016 forfait geven voor hun 'Rock or Bust'-tournee door gehoorproblemen en werd toen vervangen door Axl Rose, de leadzanger van die andere succesvolle hardrockband Guns N' Roses. Hun laatste optreden in België in mei 2016 op de wei van Werchter was dan ook in die unieke formatie. 


Na enkele hardnekkige geruchten blijkt nu dat Brian Johnson terugkeert en dat AC/DC ook met een nieuwe plaat op de proppen komt, waarop zelfs de in 2017 overleden gitarist Malcolm Young te horen zou zijn. Vlak voor de release van hun vijftiende studio-album 'Black Ice' hebben Brian Johnson & Malcolm Young samen enkele nummers opgenomen, en deze zouden nu deel gaan uitmaken van de nieuwe plaat.  Wij zijn alvast razend nieuwsgierig naar de nieuwe plaat. For those about to rock...we salute you AC/DC!