
Je kent de aardappelkroket, de garnaalkroket, de kaaskroket... Maar ken je ook de Joe-kroket?
Raf & Rani gingen op zoek naar het beste recept voor een kroket en schakelden daarbij de hulp in van patissier Roger Van Damme.
Zo maak je de chocoladeballen zelf
Benodigdheden
- 5 gram vloeibare glucose
- 150 gram slagroom
- 35 gram Suiker
- 238 gram pure chocolade
- 45 gram boter
Bereidingswijze
- Kook de glucose, de slagroom en de suiker eventjes op.
- Giet de opgekookte massa op de chocolade en maak er met een klopper een egale massa van.
- Laat de massa afkoelen tot 37 graden en voeg de boter toe.
- Mix het geheel met een staafmixer.
- Laat het geheel opstijven in de koelkast.
- Eens alles opgesteven is, kan je er een vorm van maken zoals jij zelf wil.
- Panneer de vormpjes met panko of paneermeel.
- Bak de gepaneerde vormen op 180 graden tot ze een mooie gouden kleur hebben.
Smakelijk!
Wil je ook de kroketten van groentenchef Seppe Nobels uitproberen? Je vindt het recept hier.