GUNS N' ROSES

Duff McKagan gaat weer bij Guns N' Roses spelen

Joe default

Duff McKagan is één van de originele bandleden van Guns N' Roses, die mee aan de wieg van de groep stond in 1981. Hij speelde mee op de belangrijkste albums van Guns 'N Roses, maar de originele groep viel midden jaren '90 uit elkaar toen hun heavy rockmuziek te lijden had onder de populariteit van grunge. Duff hield het voor bekeken in 1997, een jaar nadat gitarist Slash opstapte.

Sindsdien was alleen zanger Axl Rose nog het enige originele groepslid in Guns 'N Roses, maar die slaagde er niet in om de successen van vroeger te herhalen. Na negen jaar wachten, verscheen in 2008 het album Chinese Democracy. Het is verrassend dat McKagan nu tijdelijk weer met Guns 'N Roses gaat optreden. Eigenlijk valt hij in voor vaste bassist Tony Stinston, die op deze data met zijn eigen band The Replacements moet optreden. De andere originele groepsleden, waaronder Slash, leven al jaren op voet van oorlog met Axl Rose.

Duff McKagen gaf deze week al een hint door op twitter een setlist van Guns N' Roses te plaatsen. De optredens vinden plaats tussen 6 en 17 april in Paraguay, Bolivië, Argentinië en Brazilië.