De Zomer Van...

De Zomer Van 1979

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Truus gaat terug naar het jaar 1979.

Margaret Thatcher wordt de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Haar bijnaam was the Iron lady. Toen ze een bronzen standbeeld kreeg in 2007 reageerde ze heel ironisch: "I might have preferred iron, but bronze will do…"
Louis Paul Boon, schrijver van oa De kapellekensbaan en Pieter Daens (die later verfilmd werd door Stijn Coninx), overlijdt aan zijn schrijverstafel. Boon was voor De Kapellekensbaan een kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur.

Twee notoire muzikanten nemen in hetzelfde jaar een overdosis: Keith Moon, drummer van The Who, neemt teveel pillen en Sid Vicious, de bassist van Sex Pistols, spuit teveel heroïne.
In de bioscoop draait Apocalypse Now, op TV start de populaire serie De Paradijsvogels. Marlboro maakt reclame met de bekende cowboy en McDonalds introduceert het Happy Meal. Sony lanceert dan weer de Walkman.

Truus draait muziek van oa Chic, Jean-Michel Jarre, Cheap Trick, Boomtown Rats en Sister Sledge.