Pakje van je Hart

Wow! Jullie hebben voor een waanzinnig bedrag aan pakjes gekocht!

Voor veel kinderen is Kerstmis met pakjes niet zo vanzelfsprekend, want 1 op 5 kinderen in ons land leeft in armoede. Voor hen ligt er bijna nooit een cadeau onder de kerstboom en daarom wilden we ook dit jaar weer zoveel mogelijk kinderen gelukkig maken met een 'Pakje van je Hart'.

Samen geven we 25.000 kansarme kinderen pakjes!

Ambassadeurs Sven, Anke, Raf, Rani en Jelle maakten samen met de andere Joe-dj's en aanwezige luisteraars het slotbedrag van 'Pakje van je Hart' bekend!

Tijdens de grote Pakje van je Hart Slotshow vanuit het Joe Christmas House op de Grote Markt in Antwerpen maakten ze het fantastische nieuws bekend: samen met jou zamelden we 1.243.640 euro in voor kinderen die leven in armoede in ons land. Dat betekent dat niet minder dan 25.000 kinderen een pakje krijgen dankzij jouw hulp.

Bedankt allemaal voor jullie groot hart! ❤️ ?


Voor deze actie werken we samen met vzw Kindergeluk, IKEA en LEGO.

Vzw Kindergeluk wil kinderen en jongeren, die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij, kansen geven. Daarvoor werkt het samen met organisaties, verspreid over Vlaanderen, met als doel om kansarme kinderen op weg te helpen naar betere leefomstandigheden. Naar een betere toekomst. 

IKEA wil kwetsbare eenoudergezinnen meer kansen geven op een degelijke huisvesting, via het “Welkom thuis”-programma. Dat programma voorziet meer dan 600 kwetsbare gezinnen (bijna 2500 mensen) van startpakketten met basismeubilair voor hun nieuwe thuis. Daarnaast helpt IKEA bij de bouw of renovatie van van 31 tijdelijke ruimten en opvangtehuizen die in de komende jaren onderdak zullen kunnen bieden aan nog veel meer gezinnen.

LEGO wil kinderen blij maken die zich tijdens de feestdagen in moeilijke en kwetsbare omstandigheden bevinden. Met ‘Build To Give’ wil de LEGO Groep twee miljoen LEGO sets doneren aan kinderen die het wat moeilijker hebben op dit moment. En daarom moedigt LEGO iedereen aan om een origineel LEGO pakje als cadeau te bouwen. Voor elk pakje dat wordt gebouwd, en online wordt gedeeld met #BuildToGive, schenkt LEGO een set aan een kind als lichtpuntje.