
Taarten zijn enorm lekker, maar jammer genoeg ook enorm calorierijk...
Dat probleem heeft luisteraar Marie ook, daarom wil ze graag de hulp inschakelen van Sandra Bekkari!
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra uit om vragen te beantwoorden van luisteraars. Omdat Raf & Rani een dagje genieten van de zon op Pinkstermaandag, neemt Leen het over en vraagt zij aan Sandra wat je het beste kan doen met deze lekkernij.
Hieronder vind je al een gezonder receptje voor een heerlijke taart!
Chocoladetaart met peer en hazelnoot
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 100g hazelnoten
- 50g kokosrasp
- 1 el rauwe cacao
- 1 eidooier
- 1 el honing
- 2 el kokosolie
- 1 snuifje zout
Voor de vulling:
- 3 peren
- 2 steranijs
- 2 el honing
- 120g kokosmelk
- 80g pure chocolade
- 1 eiwit
Bereiding
- Mix de hazelnoten tot poeder.
- Mix de kokos tot meel.
- Meng kokos, hazelnotenpoeder en cacao
- Voeg de dooier en honing toe.
- Smelt de kokosolie op een zacht vuurtje.
- Voeg een snuifje zout toe aan het meelmengsel.
- Schil de peren. Verwijder het klokhuis. Snij in schijfjes.
- Pocheer de perenschijfjes in water.
- Voeg steranijs en honing toe. Pocheer ze 5 minuten.
- Voeg de kokosolie toe aan het meel.
- Vet de bodem in met kokosolie.
- Doe het deeg in de springvorm. Druk goed aan.
- Maak een boordje. Prik gaatjes in de bodem.
- Bak 10min in een warme oven (180 graden).
- Klop het eiwit op.
- Verhit de kokosmek op een zacht vuurtje.
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen
- Hak de chocolade fijn. Smelt in de kokosolie.
- Spatel de chocoladeroom onder het eiwit.
- Giet uit op de afgekoelde bodem.
- Leg de peertjes op de taart. Zet nog een uurtje in de frigo.
Wil je graag eens rustig bekijken hoe Sandra het precies doet? Bekijk dan de video van VTM-Koken!