Christmas all the way

Xavier De Baere brengt ‘Formidabele Kerstmis’ na jaren stilte nog eens live

Klein2

Hoog bezoek in de Joe-studio vanochtend! Niemand minder dan Xavier De Baere kwam in eigenste persoon en volledige tenue zijn nummer ‘Formidabele Kerstmis’ brengen tijdens de ochtendshow van Elke Van Mello

Die laatste had trouwens speciaal voor de gelegenheid haar beste ‘debardeurke’ uit de kast gehaald zodat Xavier zich volledig op zijn gemak voelde. 

Toen Elke in het begin van de week aan de Joe-luisteraar vroeg welk nummer het meest geschikt was om professioneel -en vooral definitief- afscheid te nemen van het gekke jaar 2020, kwam ‘Formidabele Kerstmis’ duidelijk als favoriet uit de bus. Zo kwam de bal aan het rollen. 

Wie is Xavier De Baere?

Xavier De Baere was het personage van Lucas Van den Eynde in het televisieprogramma ‘Morgen Maandag’ dat in het najaar van 1993 op zondagavond te zien was op TV1. De Baere werd opgevoerd als ‘professionele afscheidsnemer’. Hij probeerde elke week opnieuw om de aflevering op correcte, serieuze manier af te sluiten, maar hij kwam nooit goed uit z’n woorden waardoor ludieke situaties ontstonden. 

Lucas Van den Eynde besliste in 1993 om afscheid te nemen van het personage ‘Xavier De Baere’, op enkele uitzonderingen na. 

Zo was hij in 2003 te gast bij het afscheid van Guy Mortier als hoofdredacteur van Humo, en vandaag dus ook nog eens eenmalig bij Joe. 

Bekijk hier de video van ‘Formidabele Kerstmis’ live gebracht bij Joe vanochtend: