PAUL MCCARTNEY

Wil de échte Paul McCartney opstaan?

Joe default

Het is één van de oudste 'broodje aap' verhalen uit de muziekgeschiedenis: zanger, bassist en componist Paul McCartney van The Beatles is in 1966 overleden. Sindsdien speelt een dubbelganger met de naam Williams Shears Campbell de rol van de legendarische muzikant.

Dat is natuurlijk moeilijk om te geloven, maar zelfs drummer Ringo Starr twijfelt nu. In het blad Hollywood Enquirer zegt Ringo namelijk "dat Paul inderdaad in 1966 overleden is". McCartney kan er echter niet mee lachen en verwijt Ringo "dat hij een oude, seniele man begint te worden". Paul vindt het maar zielig dat zijn vriend op deze manier publiciteit probeert te halen.

Dit verhaal is al zo oud, maar nog steeds geloven mensen dat het waar is. Zelfs de Engelse inlichtingendienst MI5 heeft een dossier over de kwestie. In Duitsland loopt er al 31 jaar een rechtszaak tegen hem, waarin een 53-jarige vrouw wil bewijzen dat McCartney haar vader is. Hij zou haar moeder zwanger hebben gemaakt toen de Beatles in Hamburg optraden. Een DNA bloedtest bewees het tegendeel, maar de vrouw gelooft nu dat dat komt omdat ze het DNA van de dubbelganger gebruikt hebben.

Maar op dit moment moeten we hem maar geloven: hij is nog steeds de échte Paul McCartney.
Heeft er iemand onlangs nog Elvis op straat zien lopen?

foto: s_bukley / Shutterstock.com