Top 2000

Top 2000: eendagsvliegen

Joe default

Een wereldhit scoren staat niet altijd garant voor een lange en succesvolle muziekcarrière, dat bewijzen deze eendagsvliegen. Opeens stonden ze bovenaan de hitlijst, vaak kwam er nog wel een tweede single maar dat was het dan. Enkele eendagsvliegen die wel nog genoeg stemmen voor een plaatsje in de Top 2000 kregen:

John Miles - Music

In 1976 scoorde John Miles een hit met zijn liedje Music. In 2013 schopte het liedje het nog tot nummer 18 in de Top 2000, en dit was hierdoor de hoogst genoteerde One Hit Wonder. John Miles heeft nog meer albums uitgebracht, maar dit blijft zijn enige echt tijdloze hit. Sinds 1985 is hij elk jaar te gast geweest op The Night Of The Proms.

Bros - When Will I Be Famous

Bros was de groep rond de tweeling Matt & Luke Goss, en het derde bandlid Craig Logan (die niemand zich waarschijnlijk nog zal herinneren). Het was de manager van de Pet Shop Boys die de groep in 1986 vormde. When Will I Be Famous werd een zeer grote hit, ook de opvolger I Owe You Nothing deed het nog goed. Maar die single stond in 2009 voor het laatst in de Top 2000.
Matt Goss doet het momenteel goed als solo-zanger, hij woont in Los Angeles en had dit jaar een vaste reeks concerten in het Caesars Palace in Las Vegas. Zijn broer Luke trok ook naar America en werd acteur. Hij speelde in grote actiefilms als Blade II en Tekken.

Phats & Smalls - Turn Around

Een dikke hit in 1999 en het staat dit jaar op nr 1852 in de Top 2000. Achter de groep zaten twee Engelse producers, Jason "Phats"
Hayward en Russell Small. In 2004 doekten ze de groep op. Toch blijken ze stiekem achter veel nieuwe dance hits te zitten, zo zit Russel Small ook in de succesvolle dancegroep Freemasons.

Rockwell - Somebody’s Watching Me

Inderdaad, het is de échte Michael Jackson die het refrein van Somebody’s Watching Me zingt. Ook zijn broer Jermaine zingt op de achtergrond mee. Hoe was Rockwell erin geslaagd om deze Jacksons op zijn liedje mee te laten zingen? Rockwell is Kenny Gordy, de zoon van de baas van het legendarische Motown en Michael was een jeugdvriendje. Rockwell heeft nog meer singles en albums uitgebracht, maar alleen Somebody’s Watching Me heeft zijn plaats in de Top 2000 verdiend.

Glenn Medeiros - Nothing’s Gonna Change My Love For You

Stond vorig jaar best hoog, op nummer 245 in de Top 2000. Het is de enige échte grote hit van Medeiros die nog tot in de top 2000 geraakt. Glenn scoorde er op 17-jarige leeftijd in 1988 een wereldhit mee, ook al is het liedje niet van hem maar van George Benson. Nadat het gedaan was met zijn muzikale carrière, is hij les gaan geven in Hawaii en momenteel is hij onderdirecteur van een school in Honolulu.

Peter Schilling - Major Tom (Völlig Losgelöst)

Het is de enige greatest hit van de Duitse zanger Peter Schilling, vorig jaar gestrand op nummer 883. Schilling werd door Space Oddity van David Bowie geïnspireerd, want zijn liedje vertelt het vervolg op het verhaal van Major Tom waar Bowie ook over zingt. Major Tom (Völlig Losgelöst) is zowel in het Duits en het Engels uitgebracht. Peter Schilling treedt nog steeds op in Duitsland.

Natalie Imbruglia - Torn

Als 22-jarige scoorde Imbruglia in 1998 deze wereldhit. De Australische was in haar thuisland al bekend als actrice, waar ze meespeelde in de soap Neighbours. Torn was geen eigen compositie, maar een cover van een Amerikaanse groep die Ednaswap heette.

Ryan Paris - La Dolce Vita

Zijn naam klinkt misschien Frans, maar het is de artiestennaam van de Italiaan Fabio Roscioli.
Paris was eigenlijk geen zanger, maar een acteur. Hij speelde mee in oa Once Upon A Time In America, en hij durfde dus ook wel eens op een plaatje te zingen. La Dolce Vita staat dit jaar op nr 1223 in de top 2000.

M - Popmuzik

Dit bijzondere liedje was een grote hit in 1979 voor de Engelsman Robin Scott. Die Scott was bekend in de Engelse muziekscene, want hij speelde mee in de begeleidingsband van David Bowie. Hij richtte een succesvol platenlabel in London op tijdens de punkperiode. Als M bracht hij drie albums uit, maar kon het succes van Popmuzik niet meer evenaren.

Sabrina - Boys

Wie net aan het begin van de puberteit stond in 1987, zal zich Sabrina Salerno nog wel herinneren. De rondborstige zangeres deed in haar videoclip voor Boys de mannelijke hormonen behoorlijk op hol slaan. Deze zomerhit is misschien een beetje fout geworden in de loop der jaren, toch kreeg Sabrina ook dit jaar genoeg stemmen om op nr 1768 in de Top 2000 te belanden.