Top 2000: 10 onvergetelijke liefdesliedjes

Love 2

Blind Date is terug van weggeweest. Het programma krijgt in 2019 een update. Nathalie Meskens zal de nieuwe Ingeborg worden en zal het programma presenteren. 

Om dit te vieren delen we 10 onvergetelijke liefdesliedjes met jullie waar je vlinders in de buik van krijgt.

1. Whitney Houston - I Will Always Love You

Deze klassieker werd origineel geschreven door Dolly Parton in 1973 en later wereldberoemd in de versie van Whitney Houston voor de film 'Bodyguard' uit 1992.

2. Glenn Mederios - Nothing's Gonna Change My Love For You

Dit zeemzoete liefdesliedje van gitarist George Benson werd in 1987 gecovered door Glenn Mederios. De cover-versie werd een gigantische hit in Canada en het Verenigd Koninkrijk.

3. Sinead O-Connor - Nothing Compares 2 U

Nothing Compares 2 U werd origineel geschreven en opgenomen door Prince in 1984 maar in de fragiele coverversie door Sinead O'Connor werd het nummer wereldbekend. 


4. Beyoncé - Crazy in Love ft. JAY Z

Dit zwoele R&B-nummer van Beyoncé won maar liefst 2 grammy's en is nog steeds een klassieker op de dansvloer. Swingen maar!


5. Michael Jackson - The Way You Make Me Feel

Michael Jackson op zijn funkiest! Topnummer waar je vlinders in de buik van krijgt.


6. The Pretenders - I'll Stand By You

Deze klassieker van The Pretenders gaat over liefde in moeilijke tijden. Hou de zakdoekjes al maar klaar!


6. Fleetwood Mac - Everywhere

"Everywhere" uit het album 'Tango in the night' is een van de meest populaire singles van de Brits/Amerikaanse band Fleetwood Mac. Een echte meezinger dankzij het catchy refrein.


7. Snow Patrol - Chasing Cars

Deze romantische klassieker met een fantastische gitaarintro van de rockgroep Snow Patrol werd vooral bekend door zijn passage in de TV-reeks Grey's Anatomy. Het nummer werd ook genomineerd voor een Grammy.7. Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing

Rockband Aerosmith bewees met deze populaire lovesong dat ze ook met een rustiger nummer kunnen scoren in de hitlijsten. Het liedje werd wereldbekend omdat het op de soundtrack van de rampenfilm Armageddon (1998) stond.8. Madonna - Crazy For You

Dit flirterige popliedje bezorgde Madonna haar eerste Grammy-nominatie. Het stond ook op de soundtrack van de film Vision Quest (1985).

9. Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You

Deze popsong van Bryan Adams stond bij het uitbrengen meteen op de nummer 1-positie voor zeven weken in de Billboard Hot 100. Het stond ook op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.


10. Rod Stewart - Have I Told You Lately That I Love You

Deze romantische ballad was oorspronkelijk geschreven als een gebed en werd geschreven door de Noord-Ierse songwriter Van Morrison. De cover-versie door Rod Stewart werd in 1991 een gigantische hit.


Stem mee

Wil jij deze artiesten in de Top 2000 van dit jaar?

Stem hieronder jouw favorieten in de playlist van je leven en luister vanaf maandag 1 oktober naar Joe.