Tom Waes verrast door bezoek ouders in 'Het Heilig Huis Van Hanssen'

Jan 1971xx 2

Deze ochtend kwam presentator en tv-maker Tom Waes langs in ‘Het Heilig Huis Van Hanssen’. Tom zat met kleine oogjes aan de ontbijttafel van Evi, want hij heeft er een hele week nachtopnames opzitten voor de nieuwe fictiereeks ‘Undercover’, waarin hij een undercoveragent speelt. “Normaal heb ik een jetlag van het reizen, nu van de nachtopnames. Vannacht om 2 uur heb ik met de ploeg nog biefsteak friet gegeten” zei de presentator lachend. Evi Hanssen sprak met Tom over zijn relatie met zijn ouders, die hij door zijn drukke agenda erg weinig ziet. “Mijn ouders zijn met pensioen, maar zijn vaker in het buitenland dan ik, nu zitten ze weer in Spanje, onze volgende reünie is in november op het feest voor hun 50 ste huwelijksverjaardag” vertelde Tom. Maar die reünie kwam er sneller dan verwacht, want Evi Hanssen had stiekem zijn ouders ook uitgenodigd.

Verder sprak Tom ook over zijn relatie met zijn kinderen en het leven in een samengesteld gezin. Een boodschap van zijn stiefdochter Lisa liet hem niet onberoerd.

Volgens zijn goeie vriend Bart De Pauw is Tom Waes in het dagdagelijkse leven ook een echte held. Toen ze ooit getuige waren van een verschrikkelijk ongeval, was Tom de enige die koelbloedig het slachtoffer ging helpen. "Wij leren onze kinderen wat er op de bodem van de oceaan ligt, maar simpele hartmassage, of wat te doen bij shock. Er zouden zoveel mensen gered kunnen worden, als we zouden weten wat te doen

Tenslotte ging het ook nog over darmkanker, een ziekte waar Tom zich om de 5 jaar voor laat screenen. "Darmkanker is één van de meest hardnekkige kankers als je te laat bent, maar het is ook één van de makkelijkst oplosbare kankers. Als je er gewoon op tijd bij bent, is het geen probleem. Iedereen boven de 40 zou zich moeten laten testen, je kan zelfs een zelftester halen bij de apotheek"