IKE AND TINA TURNER

The Single Connection: muzikale echtparen

Joe default

De single connection uitgerekend op Valentijn dit jaar. Ik dacht: die kans moet ik aangrijpen. Een uitzending vol muzikale echtparen, artiesten die samen ontbijten, tanden poetsen, de kinderen naar school brengen en tussendoor in de studio rondhangen en concerteren.

Viel dat lelijk tegen. In de popmuziek is romantiek ver weg. Groepen waar liefde in de lucht hing, vertoonden vaak na een tijdje barsten. Denk aan Fleetwood Mac en Abba. Zingende duo’s gingen in het verleden meestal met stomende ruzie uit elkaar. Denk aan Ike & Tina Turner, Sonny & Cher.
En de laatste hoop, het duo Captain & Tennille (hier bekend van de nummer één hit “Do That To Me One More Time”) kondigde een maand & één jaar geleden (14 januari 2014) aan te scheiden. Toch een beetje goed nieuws: na 13 maanden zijn ze nog altijd samen. Meer nog: er wordt gefluisterd dat het een manier was om meer geld los te krijgen voor de zieke Captain (die trouwens Daryl Dragon heet). Een daad van liefde dus. En er zijn natuurlijk onze Nicole & Hugo die het begrip ‘onverwoestbare liefde’ uitvonden.

Ook nog samen: Edie Brickell & Paul Simon. Al kwamen die even het nieuws omdat ze op hun manier “fifty shades of grey” in de praktijk omzetten. Niets van aan, beweerden beide partijen en de twee sloten opnieuw vrede in de rechtbank. Natuurlijk zijn er nog Bruce Springsteen & Patty Scialfa die deel uitmaakt van zijn E. Street Band, maar dan houdt het op.
Het wordt dus toch niet zo’n romantische single connection als ik gehoopt had. Meer nog: er wordt door sommige zangers flink vreemd gegaan. Luister en je zal begrijpen wat ik bedoel.

Maar toch deze waarschuwing: het Heartbeats-gehalte zal behoorlijk hoog zijn, zaterdagmorgen tussen 10 en 12. Misschien best al maar verse lakens leggen.

Michel Follet