The Single Connection

The Single Connection: Bruno Mars

Joe default

Terwijl zowat de hele wereld vorige zomer danste op Daft Punk met “Get Lucky”, hoorde ik veel meer in een ander dansnummer, hoewel die ‘floorfillers’ doorgaans niet aan mij besteed zijn. Ik ben niet geboren met ritme in het lijf en mijn fuifgehalte is – al van in mijn jonge jaren – nul komma nul. Mij inhuren als DJ voor een Joe Party wordt een uitdaging voor 2014 (maak er maar een vijfjarenplan van)!

Toch zette ik vorig jaar in juli & augustus de radio telkens wat luider als “Treasure” van Bruno Mars voorbij kwam. Dat vond ik zo’n aanstekelijk nummer, met evenveel verwijzingen naar de jaren 70 disco als Daft Punk, maar net iets ingenieuzer en muzikaler. Maar de wereld merkte het veel minder op en het werd uiteindelijk zelfs één van de mindere hits in de ondertussen best indrukwekkende carrière van Bruno Mars. Toch kan ik het niet laten om het af en toe eens te laten horen.

En ik link het aan het nummer waar Mars de mosterd vandaan haalde. Hij schaamde zich er ook helemaal niet voor om zijn inspiratiebron bekend te maken. Het is trouwens allesbehalve plagiaat, meer een eerbetoon. Maar hij bekende ook eerlijk dat de videoclip van “Treasure” werd geënt op de clip van …. Nee, dat onthul ik niet. Luister zaterdag maar gewoon naar The Single Connection!

Michel Follet