Raf & Rani

Rudolf van Pop In Wonderland bespeelt gekke muziekinstrumenten

Foto 2

Raf & Rani hebben het deze week elke dag over een gek muziekinstrument dat gebruikt wordt in een Top 2000-nummer. Daarbij krijgen ze hulp van multi-instrumentalist Rudolf van Pop In Wonderland! Iedere dag bespeelt hij speciaal voor Raf & Rani een ander instrument.

Op maandag bespeelt Rudolf de 'theremin'

In het Top 2000-nummer 'Whole Lotta Love' van Led Zeppelin wordt een wel héél gek instrument gebruikt: de 'Theremin'. Het is uitgevonden de Russische Léon Theremin en je bespeelt het zonder het aan te raken! Héél bizar! Kijk maar...


Herken jij de Theremin in dit Top 2000-nummer?


Op dinsdag bespeelt Rudolf de 'Stylofoon'

Tijdens de intro van het TOP 2000-nummer 'Space Oddity' van David Bowie hoor je enkele noten die gespeeld worden door een Stylofoon. Dit gekke instrument was oorspronkelijk ontworpen om te dienen als speelgoed.


Herken jij de Stylofoon in dit TOP 2000-nummer?


Op woensdag bespeelt Rudolf de 'Sitar'

De Sitar komt als instrument uit de Indische muziek. Dit instrument werd in 1967 voor de allereerste keer geïntroduceerd bij een Westers rockpubliek op het International Monterey Pop-festival. De Indische sitar-grootmeester Ravi Shankar werd daar op het podium geroepen door George Harrison van The Beatles. Zijn optreden was een groot succes, wat ertoe leidde dat de Sitar bij een groter publiek bekend werd.

Herken jij de Sitar in dit TOP 2000-nummer?


Op donderdag bespeelt Rudolf de 'Mellotron'

Herken jij de Mellotron in dit TOP 2000-nummer?


Op vrijdag bespeelt Rudolf de 'Talkbox'

In het Top 2000-nummer 'Show Me The Way' van Peter Frampton wordt héél speciaal instrument gebruikt. Het ziet er ook gek uit want je hebt een gitaar in je handen en tegelijkertijd heb je een buis in je mond waarmee het nummer begeleid wordt. Rudolf kwam het voordoen voor Raf & Rani in de studio.


Herken jij de Talkbox in dit TOP 2000-nummer?Stem mee

Wil jij deze nummers in de Top 2000 van dit jaar?

Stem hieronder jouw favorieten in de playlist van je leven en luister vanaf maandag 1 oktober naar Joe.