Roodlof met geitenkaas en noten

Witloof

Ingrediënten:


6 stronkjes roodlof of witlof

2 verse geitenkaasjes (of een andere lievelingskaas) 

4 lente-uitjes

een handvol pecannoten

Uit de voorraadkast:

Balsamicoazijn


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Halveer het lof in de lengte en stoof de stronkjes met de snijkant naar beneden aan in wat olijfolie.

Leg de volledige stukjes kaas in een ovenschaal en zet een paar minuten in de oven tot ze beginnen te smelten. Snijd de lente-uitjes fijn.

Giet na ongeveer 4 minuten een flinke scheut balsamicoazijn bij het lof en laat nog 2 minuten stoven. Schik de stronkjes vervolgens op borden. Zet de pan weer op het vuur en doe er de pecannoten en de lente-uitjes in. Voeg er eventueel nog wat olijfolie en balsamicoazijn aan toe en laat een halve tot een hele minuut bakken. 

Leg de gesmolten kaas op het lof en werk af met de gebakken noten en de lente-ui. 


Tip: Geitenkaas

Ik gebruik rijpe geitenkaas en snijd het bovenste korstje weg. Je kunt natuurlijk ook een andere kaas gebruiken die je lekker vindt, zolang hij maar een beetje smelt. Brie is bijvoorbeeld heel geschikt.