Raf & Rani

Raf & Rani vragen aandacht voor kindermishandeling

Nagellak header

Of we al echt van een trend mogen spreken, is nog niet zeker, maar steeds meer bekende mannen worden gespot met nagellak dezer dagen. Bij sommigen is dat gewoon een manier om op te vallen, maar soms zit er méér achter.

Zo postten o.a. acteurs Zac Efron en Chris Hemsworth een foto op Instagram met een gelakte nagel, wat je van de stoere acteurs niet meteen zou verwachten. De heren willen met deze daad aandacht vragen voor kindermishandeling.

De campagne 'Polished Man' is niet nieuw; ook vorig jaar verschenen al verschillende mannen met een gelakte nagel op sociale media in de maand oktober.

"Een man met een gelakte nagel betekent dat hij kwetsbare mensen niet de rug toekeert." wordt uitgelegd op ThePolishedMan.com. "Je verheft je stem, je laat je nagel zien en zegt daarmee: 'niet met mijn goedkeuring' ". Via de website van de organisatie kan je donaties doen, die rechtstreeks gaan naar organisaties die zich inzetten tegen kindermishandeling.

Of je kan je steun betuigen door zelf met een gelakte nagel op Instagram te gaan staan, net zoals ene Raf Van Brussel gedaan heeft!