Raf & Rani Reizigers: Tips voor roadtrips!

3029690 poster p 1 3029690 why chasing after happiness is making you unhappy 0

Elke dinsdag nodigen Raf & Rani Yuri en Dries uit om hen tips te geven voor op reis. Wat zijn fijne bestemmingen? En wat doe je best niet in een bepaalde stad of streek? Deze keer geen bestemming, maar een reiswijze: laat je warm maken voor de roadtrip!

TIP 1
Vul de avond voor vertrek enkele flessen tot de helft met water en leg ze op hun zijkant in de diepvries. Het water komt dan tot net onder de opening. ’s Ochtends haal je de flessen eruit en vul je aan met fris water. Ook al is het 30 graden buiten, gegarandeerd koel water bij de hand voor de komende 4 uur en plaats over in de frigobox!
TIP 2
Bereid een leuke playlist voor. Niets is leuker dan te cruisen op het ritme van je favoriete liedjes! Maak je gebruik van mobiele internet streamingdiensten als Spotify? Maak dan enkele lijsten offline beschikbaar door ze te downloaden op je toestel. Zo vermijd je torenhoge data-kosten.
TIP 3
Koop een USB-splitter waarmee je verschillende apparaten kan laden onderweg. Zo kan je gemakkelijk telefoon, camera, GPS en koelbox op hetzelfde moment opladen.
TIP 4
Breng toiletpapier mee. Bijna overal langs de Europese wegen vind je propere toiletten, alleen gebeurt het wel eens dat het wc-papier op is. Het is trouwens ook een goede manier om snel vriendjes te maken langs de weg!
TIP 5
Draag in de wagen een trui met kap. De kap kan dienen als geïmproviseerd hoofdkussen, zonnescherm én als masker voor je ogen om een dutje te doen (als passagier liefst).
TIP 6
Voor verschillende vakanties heb je verschillende soorten koffers. Op vliegvakantie reis je bv. beter met harde en lichte koffers. Wanneer je echter met de wagen reist, gebruik je beter zachte reistassen en pak je verschillende spullen in in kleinere zakken. Zo heb je makkelijk de juiste spullen bij de hand en hoef je niet telkens alle bagage uit te laden.
TIP 7
Pak je toiletgerief afzonderlijk in en leg deze binnen handbereik. Deo kan je nooit teveel gebruiken, een tandenborstel tussendoor kan deugd doen en wedden dat je vriend(in) plots een nagelschaartje nodig heeft terwijl je in de file staat?
TIP 8
Hou er rekening mee dat het meestal iets goedkoper is om te tanken net buiten de snelweg. Zo heb je alvast budget opgespaard voor een extra cocktail in het hotel!
TIP 9
Een kerkhof van vliegen op de voorruit? Giet er de overschot van je intussen warm geworden blik cola over. Het koolzuur zorgt ervoor dat ze makkelijk afvegen. Spoel erna met water.
TIP 10
En eentje waar weinig mensen aan denken: de extra autosleutel! Neem hem zeker mee en bewaar hem in de broekzak of handtas van je reisgenoot.