Raf Van Brussel

Raf & Rani Reizigers: Opatija

Rafrani

Vandaag schijnt de zon, en dan is het ook fijn toeven in ons Belgenland. Maar zo'n vakantietje op tijd en stond... kan toch ook écht deugd doen, he? Daarom laten Yuri & Dries ons elke dinsdag wegdromen van mooie bestemmingen.
Wat vertellen de Raf & Rani Reizigers over Opatija in Kroatië?

Wat moet je zeker niet zien?

In Opatija lieten we ons vangen door ons autoverhuurbedrijf. We reden op hun advies naar Pula, volgens hen een must-see. We reden ernaartoe en stonden anderhalf uur in de file om de stad binnen te rijden. In de stad valt er, behalve het bekende Romeinse amfitheater niet veel te zien. Maar het is er wel over de koppen lopen. Niet wat we hadden verwacht.

Wat moet je zeker doen?

Wanneer je op vakantie gaat naar Opatija moet je zeker opblaasspullen meebrengen en een dikkere badhanddoek of mat. In Opatija vind je geen zandstranden, wel gezellige kleinere betonnen en stenen platformen aan het water. Het ondiepe water tegen de rotsen kan gevaarlijk scherp zijn, dus is een luchtmatras of zwemband je beste vriend. Een dikkere handdoek is dan weer handig om zacht op de stenen ondergrond te liggen. Op je privé platformpje aan het water waan je je Jane Birkin en Serge Gainsbourg in hun villa in St. Maxime.

Wat moet je zeker eten?

In Opatija aten we heerlijke vis. Alle vis wordt dagvers gevangen. Wanneer het weer wat minder is, en de vissers niet hebben kunnen uitvaren, staat er simpelweg gewoon geen vis op het menu. Eerlijker kan niet.

Is het duur?

Opatija is in vergelijking met onze Belgische prijzen spotgoedkoop. Je eet en drinkt er aan een fractie van de prijs van bij ons. Een glas wijn in een bar met zicht op zee kost je anderhalve euro.