Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Op naar Boedapest!

Img 6

Wat moet je zeker zien?

Blijf in Budapest vooral niet te lang hangen in Pest, het winkelgedeelte. Maar ga de brug over naar Buda. Trek je deftige stapschoenen aan en ga op ontdekking in de kleine straatjes en bergachtige kronkelige wegjes van de oude stad Buda. Je ontdekt er heel wat kleine authentieke cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes. Rond Buda Castle vind je de "oudste" zaken van de stad. Het eerste café, de eerste patissier... En gezien die er nog steeds zijn moet het er wel goed zijn! Wandel bij zonsondergang trouwens naar de groene "Freedom bridge". Die brug werd enkele maanden geleden afgesloten voor het verkeer voor werken, en sindsdien komt de lokale jeugd er samen als de zon ondergaat om een flesje cava te kraken, te barbecueën, of gewoonweg te hangen! Echt een super sfeertje!

Wat moet je zeker doen?

Budapest staat gekend voor zijn thermaalbaden. Warmwaterbronnen die zomer en winter garant staan voor een constante temperatuur. Op een snikhete dag lekker verfrissend, op een koude winterdag zalig om de sneeuwvlokken zien neer te vallen vanuit je lekker warme openluchtbad. Onze favoriet is Gelert bad voor zijn impressionante architectuur.

Wat moet je zeker eten?

In het Zevende district, de oude joodse wijk, waait er sinds enkele jaren een nieuwe, verfrissende wind. Nieuwe foodconcepten poppen er uit de grond en enkele grote internationale spelers op vlak van food & design strijken er neer. Wij aten heerlijk bij "Mazeltov" een restaurant van 2 jonge Israëliërs die de Hongaren willen laten kennismaken met de oer-oude Joodse keuken met hippe fusion-invloeden. Het was er niet alleen superlekker, het kostte ons ook nog eens geen geld! Wil je nog meer tips om Budapest te bezoeken? Lees dan zeker ook eens deze aanraders.