Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Noorwegen

Noorwegen header

Onze Raf en Rani Reizigers Dries & Yuri trokken vorige week naar Noorwegen.

Wat moet je zeker zien?

De Noorse Fjorden zijn waanzinnig mooi. Je hoeft zelf niet eens op een cruiseschip te zitten om die goed te zien, wanneer je met de wagen door de Fjorden rijdt moet je af en toe een veerboot nemen. Een pak goedkoper dan een cruise en je hebt de vrijheid om te zien wat je wil. Noorwegen is één en al natuur.

Wat moet je zeker doen?

Wat moet je zeker eten?

Verser dan in Noorwegen vind je de vis niet. De vis komt letterlijk recht uit de zee op je bord. De visvangst is er grotendeels nog ambachtelijk, zonder al te grote netten en fuiken. Vis die niet eetbaar is wordt teruggezet, en de eetbare vis wordt op de boot gekuist zodat hi klaar is voor de pan tegen dat de boot aan wal komt. Wij gingen er zelf onze vis vangen die we ’s avonds aten. Met een klein bootje en een simpele vislijn vingen we 4 vissen op een half uur, we leerden ze fileren zodat ze klaar waren om er de beste vissoep van te maken die we in jaren aten.

Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?

De prijzen van hotels, huurauto’s, eten kan je vergelijken met de prijzen bij ons. Wanneer je alcohol drink kan je wel schrikken van je ticket. Een pintje kost je al gauw 9 euro.

Met grote dank aan Visit Noorwegen, Fjord Noorwegen, Ravnafløke en gids Tina Haddeland voor de goeie zorgen.

Volg Dries en Yuri via hun facebookpagina en via de instagramaccounts @drieshenau en @vandenyuri