Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Los Angeles

Rr la 3 header

Vandaag kunnen we nergens beter zijn dan in eigen land, maar dat is toch niet àltijd het geval in Vlaanderen en dus laten Yuri & Dries ons elke dinsdag wat wegdromen van mooie bestemmingen.

Wat vertellen de Raf & Rani Reizigers over Los Angeles?

Wat moet je zeker (niet) zien?

In LA loont het zeker de moeite om te hiken en te vertrekken van het Griffith Observatory, dat is een sterrenwacht op de top van de Hollywood berg. De hike brengt je naar de achterzijde van de typische Hollywood letters. Je hebt er een fantastisch zicht over Los Angeles. Wanneer je in LA bent kan je ook niet anders dan je onder te dompelen in de rijke filmgeschiedenis. Zo is een bezoekje aan de Universal Studio’s zeker de moeite, je loopt er in de decors van Desperate Housewives, Psycho, Jaws,...

Wat moet je zeker (niet) doen?

Een absolute aanrader voor een bezoek aan LA is een tripje naar Venice Beach. Je kent Venice Beach waarschijnlijk wel van de gekende Muscle Beach, waar krachtpatsers zich uitsloven in een openlucht fitness. In Venice Beach voel je de typische Californische vibe. Skaters, low rider bikes, de Baywatch strandhutjes en bikinibody’s,… In Venice Beach heb je ook Abot Kinney, een heel fijn straatje waar “the magic happens”. Heel veel nieuwe concepten komen van daar overgewaaid. Onze favorieten daar: Salt & Straw met gewéldig lekker ijs. Wat je niet mag doen, is je druk maken in het feit dat mensen er áltijd vriendelijk zijn. Een beetje verder heb je de Santa Monica Pier, op het einde van de pier staat een pretpark met rollercoaster en reuzenrad. Een must visit.

Wat moet je zeker (niet) eten?

Een van onze favoriete plekjes is Mel's op Sunset Boulevard. Mel’s is een typische "American Diner” waar je typisch Amerikaans kan ontbijten of lunchen. Er hangen in de zaak heel wat foto’s van bekende Hollywood sterren. Het was trouwens het favoriete restaurant van Marilyn Monroe.

Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?

We moeten er geen doekjes omwinden, LA behoort tot de duurste bestemmingen, vooral op het vlak van eten en drinken. Op de kaart ziet alles er al een beetje duurder uit dan bij ons, maar er komt op de rekening altijd nog een servicefee en tax bij. Maar wat ons betreft is het zeker de moeite om er wat voor te sparen.