Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Londen

Header img 9588 3

There's no place like home, maar ook in het buitenland kan je gezellig vertoeven.

Waar je zeker (niet) moet zijn en wat je zeker (niet) moet doen, vertellen Raf & Rani Reizigers Dries & Yuri elke week bij Raf & Rani.

Wat moet je zeker (niet) zien?

Wij zijn naar London getrokken om naar de Footloose Musical te gaan kijken, samen met enkele Vlaamse musicalacteurs. Het was een van de betere voorstellingen die we hebben gezien! Een echt dansspektakel waarbij je niet op je stoel kan blijven zitten. De ene hit na de andere knalt van het podium. Wat de musical zo bijzonder maakt is dat de acteurs tevens ook de muzikanten zijn. Er is dus geen orkest, het orkest staat gewoon op het podium. Dat zorgt voor een heel speciale sfeer. Een van de hoofdrollen is Gareth Gates, die begin de jaren 2000 bekend werd met de hit Anyone of us… De musical loopt in the Richmond theatre, maar je hoeft er eigenlijk niet voor naar London, gezien de productie vanaf 26/7, 10 dagen lang in het Kursaal van Oostende staat geprogrammeerd. info en tickets via www.footloosebelgie.be

Wat moet je zeker (niet) doen?

In London kan je een musical of toneelvoorstelling combineren aan een bezoekje aan de hippe Soho-wijk. De wijk waarin de theaterboulevard Westend is gelegen. In Soho gebeurt het allemaal, hippe restaurants, nieuwe bars, leuke winkelconcepten,… In Soho komt alles zowat een 6 maanden voor op de rest van de wereld.

Wat moet je zeker (niet) eten?

Wij aten bij Heddon Street Kitchen, een van de nieuwste restaurants van Gordon Ramsay. Hij werkt er met heel basisingrediënten en geeft zijn interpretatie van klassieke gerechten als de Fish & Chips. Wij bezochten voor het eerst ook de South Kensington wijk. Dat is de wat chiquere wijk waar de Franse expats wonen en werken. Bijgevolg is de voertaal er frans, zijn de straten bezaaid met Franse Patissiers en boetieks en waan je je in Parijs. Twee citytrips voor de prijs van één.

Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?

London is zoals elke wereldstad wel wat aan de dure kant, maar de goedkopere pond compenseert dit wel wat.