Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Livigno

Rrr header

Livigno, ook wel “Klein-Tibet” genoemd omwille van de mogelijk koude temperaturen,  is een gemeente in de Italiaanse provincie Sondrio (regio Lombardije, regio Valtellina,). Naast skiën, langlaufen, freeriden, telemarken is Livigno ook bekend voor het mountainbiken. Het skigebied heeft 115 km skipisten van 1815 m tot 2797 m hoogte.

WAT MOET JE ZEKER DOEN?

Waan jezelf niet in Italië maar in het hoge noorden en laat je voortrekken door sleehonden! Na een korte briefing en kennismaking met de honden slee je dwars door de verlaten en uitgestrekte vallei. Vanop de slee schuiven uitzonderlijke vergezichten voorbij en hoor je niets meer dan de ademhaling van de honden en de ruisende wind. Echt ontspannen. 

Wil je het nog wat extremer? Dan kan je een bezoekje brengen aan de Ice driving school.  Je leert er een auto gecontroleerd besturen, veilig slippen en sportief rijden op een sneeuwcircuit. Adrenaline gegarandeerd! 

Heb je het liever zonder dak? Dan kan je in Livigno ook met snowscooters gaan crossen! Je vertrekt onder begeleiding van een gids voor een tocht over het dichtgevroren Lago Di Livigno. Op de rechte stukken kan je het gashendel volledig opendraaien en je stuift er tegen duizelingwekkende snelheden richting de Zwitserse grens. Je waant je écht in Lapland!

Niet zo sportief aanfgelegd, geen probleem. Livigno is namelijk een taksvrij dorp! Alle grote ketens hebben er flagship stores, kleding is er voalbaar goedkoper! 

WAT MOET JE ZEKER ZIEN?

Livigno vanuit de lucht is aan aanrader! Door te paragliden heb je een prachtig zicht over Livigno terwijl de skiërs onder jou doorskiën. Straffe ervaring! De piloot start met jou op de top van de berg voor een onvergetelijke vlucht met een parachute.

WAT MOET JE ER ETEN?

Livigno ligt in Italië, dus je eet er heerlijke pasta, pizza, de typische “Bressaola” of lekker vers vlees. Je kan er gewoonweg niet slecht eten.