Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Kopenhagen

Rr kopenhagen header

Vandaag kunnen we nergens beter zijn dan in eigen land, maar dat is toch niet àltijd het geval in Vlaanderen en dus laten Yuri & Dries ons elke dinsdag wat wegdromen van mooie bestemmingen.

Wat vertellen de Raf & Rani Reizigers over Kopenhagen?

Wat moet je zeker zien?

De kleine zeemeermin - Je kan Kopenhagen niet bezoeken zonder de zeemeermin te zin. Volgens veel mensen is ze een pak kleiner dan je zou denken, de achtergrond is niet de uitgestrekte zee vanop de postkaarten maar eerder een industriegebied, en je kan zelfs op haar schoot klimmen als je wilt. Maar je moet ze gezien hebben.

Wat moet je zeker doen?

Meatpacking disctrict. Dé plek waar het gebeurt in Kopenhagen. En al sinds jaar en dag zo blijkt. Reeds in 1617 was het dé plek waar het vee werd verhandeld, waar het vee werd geslacht en het vlees werd verkocht. Sinds midden de jaren 2000 is de buurt sterk opgewaardeerd. Het werd een creatieve hub vol gallerijtjes, restaurants, bars, nachtclubs en een kantoorcomplex voor de hippe Deense acrhitecten-en reclamebureaus. In het meatpacking district eten we Pizza bij Mother, drinken we cocktails bij Neighbours en wagen we ons nog op de dansvloer bij Joline.

Wat moet je zeker eten?

VÄKST. Wat een belevenis! Voor de prijs van een stoofvlees-friet in Vlaanderen worden we ondergedompeld in een smakenpallet van heerlijk verse vis, gestoomde knisperige groenten en een ovenvers broodje met zeezout. Sergio Herman Style.

The Laundromat café springt ons uiteraard in het oog. Een plek waar je de was kan doen, iets kan eten en kan drinken. Als oprichters van WASBAR moéten we dat uiteraard gezien hebben. Meer dan een brasserie waar in een afgesloten ruimte een viertal wasmachines staan is het echter niet, maar het eten was er heerlijk. Zoals overal hier kan je superlekker gezond eten, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan smaak inboet omdat het gezond is.

Paper Island – Copenhagen Street Food. In de oude havengebouwen staan tientallen eetkraampjes naast elkaar. Er hangt een heel gezellige sfeer en het eten komt van over de gans wereld. Van burgers over pulled duck, thaïse keuken, tot smørrebrød. Oja, vergeet zeker de crème brulée donuts niet te proeven. WAANZIN!

Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?

Je betaalt in Kopenhagen met Deense kroon. 1 euro is om en bij de 7,5 kronen. Door de wisselkoers merk je niet per direct aan alle producten of ze nu goedkoper of duurder zijn. Door de band zijn de prijzen een tikkeltje duurder dan bij ons, maar je betaalt er niet meer dan in pakweg Brussel.