Raf & Rani

Raf & Rani Reizigers: Den Haag / Scheveningen

Denhaag header

Waarom Den Haag?

Het is de perfecte locatie voor wie houdt van de combinatie stad en strand. Den Haag wordt ook wel de koninklijke stad aan zee genoemd! Daarnaast is het slechts 2 uur rijden, perfect voor wie er een weekendje tussenuit wil maar niet te ver van huis weg wil zijn. Het is de internationale stad van vrede en recht; nieuwe stijlen en oude meesters; exotische keuken en Hollandse vishaven; stranden en woonplaats van de koning en koningin; Hagenaars en Hagenezen.

Wat moet je zeker zien?

Den Haag staat bekend als dans- maar ook popstad. Musea, film, theater, dans en muziek, Den Haag heeft vele gezichten. Veel cultuurtempels hebben hun huis in de Haagse Binnenstad zoals Museum het Mauritshuis, dat toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Ga zeker ook eens langs het prachtige Vredespaleis. Het is al meer dan 100 jaar een van de iconen van de stad. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage. Dit prachtige gebouw en de organisaties die erin zijn gehuisvest maken Den Haag wereldwijd terecht herkenbaar tot stad van Vrede en Recht.

Tenslotte raden we zeker aan om naar het Museum Panorama Mesdag te gaan. Hier vind je het grootste schilderij van Nederland. Kijk 360º in het rond en onderga de magische illusie van het zinsbegoochelende panorama van Scheveningen uit 1881.

Een week geleden is ook de Japanse Tuin op landgoed Clingendael geopend voor bezoekers. De tuin is maar twee keer per jaar open voor het publiek. Dus als je binnenkort een tripje naar Den Haag plant, neem dan je kans en maak een heerlijke wandeling langs de zeldzame bomen. De tuin is dagelijks geopend tot en met 11 juni. Je komt in de tuin bomen en planten tegen die je nergens anders vindt in Nederland. Omdat het de enige Japanse Tuin in Nederland is van rond 1910, beschikt de tuin over veel historische waarde, wat het absoluut de moeite waard maakt om te bezoeken!

Wat moet je zeker doen?

Den Haag beschikt over zijn eigen China Town! Het is een mix van Chinese, Japanse en Indonesische culturen.

Wandel door de prachtige Chinese toegangspoort aan de Wagenstraat (naast de Bijenkorf) en ontdek het Haagse Chinatown. Chinatown is een mix van Chinese, Japanse en Indonesische culturen. Je kunt hier de authentieke Aziatische keuken proeven, de geuren van specerijen ruiken en knusse toko's bezoeken. Je waant je hier even helemaal in een andere wereld.

Ontdek je favoriete Aziatische restaurant, shop bij de origineelste toko’s, meubelwinkels en supermarkten, laat je genezen bij een acupuncturist of je spieren losmaken bij een van de vele massagesalons.

Vanuit Den Haag is het slechts een kwartiertje rijden naar de badplaats Scheveningen. De Pier in Scheveningen is sinds 2015 compleet vernieuwd. De bekendste attractie aan de Nederlandse kust is inmiddels een ware foodboulevard geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch zicht over de Noordzee. Met attracties als het reuzenrad, Bungy Scheveningen (een 60 meter hoge Bungy toren, met uitzicht op Scheveningen en Den haag), de Zipline en Tasty Comedy. Daarnaast zijn er voor jong en oud het hele jaar leuke dingen te doen. Ook zijn er op De Pier jaarrond festivals, culturele evenementen, markten, kidsactiviteiten en concerten. Wil je gewoon genieten van het geweldige uitzicht op zee en ouderwets 'pierewaaien'? Dat kan natuurlijk ook!

De avonturiers onder ons moeten zeker eens de nieuwe Zipline op De Pier proberen. Vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren raas je met snelheden tot 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en 't strand om uiteindelijk te eindigen bij de terrasjes aan het begin van De Pier. De Zipline is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden. De minimale lengte is 1 meter. Zippen kan alleen, maar met z'n tweeën naast elkaar is ook mogelijk. De attractie is elk weekend geopend vanaf 11:00 uur tot in de avond:

ZiplineBungy

Tasty ComedyDe hele avond genieten van nationale en internationale comedians tijdens een heerlijk diner. Geniet tegelijkertijd van het prachtige 360 graden uitzicht over zee onder het genot van live muziek en heerlijke drankjes.

Wat moet je zeker eten?

De Haagse binnenstad is, voor de echte fijnproever, vol zinnenprikkelende lunch- en dinerlocaties.

Wie houdt van historie en trends moet zeker naar het Hofkwartier gaan, ook wel het Soho van Den Haag genoemd. Middenin het Hofkwartier ligt het bijzondere Korzo theater in de Prinsestraat. Rondom het theater hebben zich bijzondere winkeltjes en trendy restaurants gevestigd. In alle zijstraatjes vind je unieke winkels, oude cafeetjes, biologische lunchrooms en ambachtslieden.

De gezellige mix van bewoners, expats en bezoekers geeft het gevoel dat het Hofkwartier een eigen wijk in de stad is. Aan het einde van de Prinsestraat wandel je zo de sfeervolle Paleistuin in. Tegenover de tuin, aan de gracht kom je leuke diverse leuke adresjes voor restaurants tegen.

Waar slapen?

Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague, vaak kortweg Kurhaus genoemd is een vijfsterrenhotel aan het strand van Scheveningen. Je kan er genieten van het uitzicht over de Noordzee en de uitgaansmogelijkheden van de grote stad Den Haag.

Het hotel ademt luxe en stijl. In 2017 opende het nieuwe wellnesscentrum zijn deuren. Hier ontspan je in een van de zwembaden, de sauna of het stoombad. Vermoeide spieren? Je kan je hier ook laten masseren.