
Het is de tijd van de pompoenen!
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra Bekkari uit om vragen te beantwoorden van luisteraars. Deze week was het de beurt aan luisteraar Sofie en haar papa Achilles die wilde weten wat de beste manier is om zijn gekweekte pompoenen te verwerken.
Sandra stelde deze bereidingen voor:
- Pompoencake om mee te nemen (eventueel met amandelpoeder).
- Geroosterde pompoen in een salade of verwerkt tot soep.
- rauwe pompoen, geraspt, zoals wortelen (eventueel gemengd met eieren en kaas krijg je pompoenrosti's).
- Spaghettipompoen met bolognaisesaus.
Het recept voor amandelbrood:
Voor vier porties heb je nodig:
- 1 el kokosvet
- 3 eieren
- 120 g amandelmeel
- 2 rijpe bananen of hetzelfde gewicht in pompoen
- 1 el glutenvrij bakpoeder
- 1 el kaneel
- 1 snufje zeezout
- 50 g amandelen, grofgehakt
- 3 el rozijnen (of gedroogde cranberry's, blauwe bessen...)
- 2 el amandelschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
- Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur.
- Doe de eieren uit de blender en mix. Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet toe en mix opnieuw.
- Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel.
- Vet de cakevorm in. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.
Tips:
- Je kan het amandelbrood 4 à 5 dagen afgesloten bewaren.
- Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.
- Dit recept vind je in Sandra's eerste 'Nooit meer diëten'-boek.
Benieuwd naar meer tips? Luister hieronder!
Heb je zelf een vraag voor Sandra? Laat ze onderaan deze pagina achter of klik hier!