
Stevia, honing, agavesiroop, kokossuiker, ...
Ben jij ook de weg kwijt in de wereld van de suikervervangers? Geen nood, Sandra Bekkari weet raad!
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra uit om vragen te beantwoorden van luisteraars. Deze week was het de beurt aan luisteraar Evi die wilde weten wat nu een goede suikervervanger is die het dichtst aanleunt bij de smaak van suiker.
Hieronder een paar tips:
- Het is vooral belangrijk om te consuminderen als het op suiker aankomt.
- Porbeer eens de verschillende alternatieven. Als natuurlijke suikers heb je honing, agavesiroop en kokosbloemsuiker. Je hebt ook kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaan.
- Eet meer pure en verse voeding.
Houd het vooral zo natuurlijk mogelijk. Gebruik kokossuiker of honing om je gerechten zoeter te maken. Onthoud wel, honing of kokossuiker blijft suiker, dus ook bij deze natuurlijke zoetstoffen moet je consuminderen.