
Tijdens Joe Big Boost belt Tess elke middag tijdens de lunchpauze met Nathalie Meskens.
Maandag: Nathalie vertelt over haar nieuwste boek!
Nathalie haar laatste boek 'Plan Boost' is ontstaan uit haar passie om te delen.
"Ik heb vanalles bij mezelf uitgetest en ontdekte dat het heel gemakkelijk is om beter en juister te leven."
Zij geeft tips hoe je jezelf en je maaltijd een boost kan geven!
Dinsdag: Schrap brood van je menu!
Brood is lekker, goedkoop, maar toch kan je dat best schrappen...
Nathalie vertelde dinsdag dat je af en toe brood kan eten, wanneer je bijvoorbeeld op restaurant gaat, maar dat je de gewoonte om dit dagelijks te eten best kan afleren. Dan geniet je daar veel meer van!
Mis je het brood toch te hard? Nathalie heeft een enorm lekker receptje staan in haar boek om crackers te maken.
Ingrediënten:
- 3 el pijnboompitten
- 3 el pompoenpitten
- 3 el hennepzaad
- 7 el sesamzaad
- 3 el gepofte amarant
- 3 el boekweit- en quinoavlokken
- 90 g boekweitmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1,5 tl zout
- 2 el kokosolie
- 125 ml water
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Doe alle ingrediënten in een kom en voeg er al roerend het water bij tot je een kleverige massa verkrijgt.
- Verdeel het deeg over een vel bakpapier en rol het plat. Snijd het deeg in je gewenste crackerformaat.
- Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Woensdag: desserts eten zonder schuldgevoel, het kan!
Tess drinkt dagelijks meerdere koffies met twee suikertjes per tas. De koffie's en het suiker kan je best minderen tot een minimum, maar hoe krijg je toch diezelfde boost?
Nathalie heeft de oplossing: gember!
Nathalie's receptje voor een heerlijke gemberthee:
- Rasp of snijd gember en doe deze in je tas met heet water.
- Knijp een sinaasappel leeg en voeg het sap toe.
- Je kan het geheel afwerken met een stokje kaneel of wat agavesiroop!
Hét alternatief voor koffie:
- Concentreer het sap van de gember. Dit kan je doen door gebruik te maken van een 'Juice Me'. Dit apparaat zorgt ervoor dat je gember wordt geplet en alle sappen in een apart kopje komt. Heb je dit apparaat niet? Een handmixer of blender werkt ook!
- Voeg een klein beetje citroensap toe aan het kopje met het gembersap.
- Dit brouwsel geeft je een échte boost, als we Nathalie mogen geloven. ;-)
Good to know!
- Last van keelpijn? Gember is een uitstekende ontstekingsremmer!
- Gember vermindert de kans op kanker aan de dikke darm.
- Gember zorgt ook voor een goede bloedsdoorstroming!
Omdat dessertjes centraal staan in Nathalie haar leven, wilde ze graag aantonen dat je hier ook van kan genieten zonder je schuldig te voelen! Zo zijn er bijvoorbeeld de chocolade-whiskytruffels!
Ingrediënten:
- 130 g pure chocolade (min. 60% cacao)
- 100 ml kokosroom
- 3 el whisky (of rum, cointreau of calvados)
- 1 el ahornsiroop, agavesiroop of rijstsiroop (of meer naar eigen smaak)
- rauw cacaopoeder
Bereiding:
- Breng de kokosroom zachtjes naar het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat een half minuutje staan en meng goed door met een garde tot een glad beslag.
- Voeg de whisky en ahornsiroop toe om het wat zoeter te maken. Hoe hoger het percentage cacao in de chocolade, hoe bitterder de truffels zullen smaken.
- Plaats de vulling in siliconevormpjes en laat alles minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Als je geen vormpjes hebt, kan je de vulling gewoon in de kom laten opstijven in de koelkast (minstens 4 uur) en er balletjes van rollen.
- Zodra de truffels opgesteven zijn, haal je ze uit de vorm en kun je ze in cacaopoeder wentelen. Je kunt het cacaopoeder ook mengen met andere producten: maanzaad maakt het crispy, poedersuiker maakt het zoeter, kokosrasp geeft een extra bite en past goed bij de kokosroom.
Maandag: start je dag met een smoothie
Voor een smoothie mag je Nathalie altijd wakker maken.
Met een beetje plantaardige melk heb je 'n perfecte boost en start van de dag.
Super Morning Smoothie
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 bananen (hoe rijper, hoe beter) in stukken
- 4 dadels, ontpit
- 2 el hennepzaad
- 1 el chiazaad
- 1 el gojibessen
- 1 el pompoenpitten
- rijstmelk
Bereiding:
Doe alle ingrediënten samen in een mixbeker, voeg een goeie scheut rijstmelk toe en mix.