Paul McCartney herkende Nirvana niet

In 2013 produceerde en regisseerde Dave Grohl de documentaire Soundcity: Reel To Reel, over de Soundcity opnamestudio’s in Los Angeles. In deze studio werden de afgelopen decennia heel wat belangrijke albums opgenomen. Toen duidelijk werd dat Soundcity ging verdwijnen, besloot Grohl er een documentaire over te maken.

Dave Grohl is momenteel bekend als zanger en gitarist van de rockformatie Foo Fighters, maar werd in de jaren 90 bekend als de drummer van Nirvana. Voor de documentaire werden bekende artiesten gevraagd om nog één keer een liedje op te nemen in Soundcity. Ook Paul McCartney werd gestrikt, in de studio werd hij op drums begeleid door Dave Grohl en op basgitaar door Kirst Novoscelic. Samen met Kurt Cobain vormden Grohl en Novoscelic Nirvana, de legendarische grungeband.

Zonder te beseffen stond Paul McCartney dus te spelen met de ex-leden van Nirvana, die sinds de dood van Cobain in 1994 niet meer samen in een studio gestaan hadden. „Ik had geen idee, pas toen die mannen begonnen hoe geweldig het was om na al die tijd weer samen op te nemen, viel het kwartje” vertelde Paul deze week aan een Amerikaanse radiozender. Uit de opnamesessie, die drie uur duurde, verscheen het liedje Cut Some Slack in de documentaire.

Soundcity: Reel To Reel is verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.

Vrijdag 16 mei presenteren Leen & Raf de We Will Rock You Top 100 op JOE. Wil je Nirvana of de Foo Fighters horen? Stem dan mee!