PINK FLOYD

Nieuw Pink Floyd album in oktober?

Joe default

Twintig jaar geleden verscheen 'The Division Bell', het laatste album van Pink Floyd. Om dit te vieren is het album opnieuw uitgebracht, met allemaal extra materiaal. Leuk voor de fans, maar de kans dat er ooit nog een nieuwe plaat van de groep zou uitkomen leek klein.

In 2008 overleed immers keyboard speler Richard Wright aan kanker, sindsdien heeft zanger/gitarist David Gilmour enkele solo-albums uitgebracht.
Maar de geruchtenmolen dat er in oktober een nieuw Pink Floyd album in de winkel zal liggen, draait op volle toeren.

De vrouw van David Gilmour, Polly Samson, windt er op twitter geen doekjes rond: "het Pink Floyd album dat in oktober uitkomt heet 'The Endless River" schreef ze.
Achtergrondzangeres Durga McBroom-Hudson zette vervolgens een foto op facebook waarin zij en David Gilmour in de studio zitten tijdens de opnames van het nieuwe album.

De eerste liedjes zijn ontstaan in 1994, ten tijde van The Division Bell en daarom zullen er ook nog enkele composities van Richard Wright op staan. De grote vraag is natuurlijk of Roger Waters, die al lang geen deel uitmaakt van de groep, aan het album heeft meegewerkt. De afgelopen jaren leek de relatie met zijn voormalige bandleden beter dan ooit, zo stond hij in 2005 samen met hen op het podium tijdens de Live 8 concerten.

Er is nog geen officiële aankondiging.