Sven & Anke

Monnik Giel & zijn leermeester zegenen onze studio

Tibet 3 site

Monnik Giel & zijn leermeester kwamen vanochtend langs bij Sven & Anke. Giel was na een lang verblijf in Tibet eindelijk weer eens in het land.


Relaas van een Vlaamse jongen die monnik wou worden

Vrijdag 13 november 2013 was D-day voor Giel. Hij vertrok, helemaal in zijn eentje naar India, naar het Jonang-klooster, dichtbij de grens met Tibet, in de uitlopers van de Himalaya. Daar volgde hij een opleiding tot boeddhistische leraar, ook wel ‘tulku’ genoemd. 

Giel kreeg ‘de microbe’ te pakken op z’n zesde, nadat hij de Dalai Lama had gezien. En sinds hij in India enkele boeddhistische kloosters was gaan bezoeken, wilde hij alleen nog maar monnik worden. Zijn verhuis veroorzaakte echter heel wat commotie. Voor Giel het vliegtuig wilde opstappen, werd hij tegengehouden. Het parket in ons land stelde zich vragen, want wilde zo’n 15-jarige jongen wel zélf naar India, helemaal alleen? Uiteindelijk besliste de jeugdrechter dat hij alsnog mocht vertrekken, het parket tekende wel nog beroep aan. Na een onderzoek dat één maand duurde, kon Giel alsnog naar India, op 13 november 2013.

Lezingen, zegeningen en zuiveringen

Ondertussen is hij bijna 21 jaar en mag hij zich officieel monnik noemen. Giel keert af en toe even terug naar ons land en terwijl hij hier is kan je hem en zijn vriend/meester Gebshe Lobsang Tsultrim, een doctor in de boeddhistische filosofie, boeken voor lezingen, zegeningen en zuiveringen. 

En zo geschiedde! Monnik Giel en zijn leermeester zuiverden & zegenden vanochtend onze radio-studio. De koekjes als offer voor de geesten, mochten Sven & Anke gelukkig achteraf zelf nog opeten.

Weg met de boze geesten!


Sven & Anke belden tijdens het bezoek van monnik Giel ook even met Vlaams Parlement voorzitter Jan Peumans, die een fervente liefhebber is van Oosterse filosofie. En...ze hadden een verrassing voor hem in petto!


Giel blijft wellicht nog tot eind deze maand in België. 

Voor meer info over Giel zijn activiteiten & zegeningen surf je best naar zijn website.