MICK JAGGER

Mick Jagger all the way!

Belgaimage 137497338

Haal die ‘moves like Jagger’ maar boven want Sir Mick Jagger viert vandaag zijn 75e verjaardag.

Om dat te vieren hoor je bij Ann & Born en Peter Verhoeven elk uur een nummer uit de jarenlange carrière van de rock-'n-roll-legende.

Waar zijn die dansbenen? 

 

'It’s Only Rock ’n Roll'

Als kind zong hij in een kerkkoor en zat in de lagere school samen met Keith Richards. De vrienden verloren elkaar uit het oog maar kwamen elkaar opnieuw tegen op het station van Dartfort en de band Little Boy Blue and the Blue Boys ontstond.

The Rolling Stones is in 1962 opgericht en ze braken in 1965 door met hun eerste hit 'Satisfaction'. Ondertussen zijn ze de best verdienende rockband en braken zelfs een record met het grootste rockoptreden ooit, in 2006 op Copacabana Beach voor 1,5 miljoen fans.

Ter ere van The Rolling Stones heeft de stad Darford dertien staatnamen vernoemd naar hun hits. Je kan er bijvoorbeeld rondwandelen in de Sympathy Street.


Enfant terrible

Drank, drugs en talloze vrouwen gingen gepaard met zijn leven als een Rock & Roll legende.

Mick Jagger heeft acht kinderen bij vijf verschillende vrouwen en ondertussen ook al klein-en achterkleinkinderen. Het leeftijdsverschil tussen het jongste en oudste kind is maar liefst 46 jaar. In zijn biografie beweert men dat hij met meer dan vierduizend vrouwen geslapen heeft, waaronder: Jackie Onassis, Carla Bruni, Tina Turner, Madonna, Uma Thurman en Brigitte Bardot.

De vrouwen in Jaggers leven hadden ook een invloed op zijn muziek. Zo was Marsha Hunt de inspiratiebron voor 'Brown Sugar''Sister Morphine' schreef hij samen met toenmalige vriendin Marianne Faithfull

Moves like Jagger

Zowel The Black Eyed Peas, Maroon 5 als Ke$ha verwijzen naar zijn ‘moves’ in de nummers ‘The Time’, 'Moves Like Jagger' en 'Tik Tok'. Geen verrassing als je weet dat Jagger zijn legendarische pasjes leerde van de ‘Queen of rock’, Tina Turner. De moeder van Jagger was echter niet overtuigd en lachte hem zelfs uit. 

Jagger was naast zijn muzikale carrière ook bezig met acteerwerk. Hij maakte zijn debuut in 1970 met de hoofdrol in de film Ned Kelly. Deze opnames vonden plaats in Australië.

Ondertussen had Jagger een relatie met Marsha Hunt die in Londen verbleef. Hij scheef haar regelmatig liefdesbrieven die ook liedjesteksten en playlists bevatte. Die liefdesbrieven werden in 2012 geveild voor maar liefst 231.800 euro. Een jaar later ging ook een haarlok van Jagger over de toonbank voor 4.800 euro'Not Fade Away'

Jagger heeft een carrière van meer dan vijftig jaar en is nog steeds niet te stoppen. Hij is mee met zijn tijd en heeft een Instagram account met 1,5 miljoen volgers waar hij regelmatig foto’s en video’s post.

Vorig jaar verbaasde hij zijn volgers nog met een video waarin hij ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer zong.  


Goodbye for now Holland! ??
Een bericht gedeeld door Mick Jagger (@mickjagger) op


'Don't be a Stranger'

Jagger is zeker geen vreemde. Zijn naam is in heel de wereld gekend. Toch zijn er enkele interessante weetjes over de rock-'n-roll-legende.


Jagger all the way. 

Donderdag 26 juli op Joe.