De Lach van Joe

Met deze (verborgen) tips had je De Lach van Joe kunnen ontmaskeren

Joe dlvj site 2

Op 31 december 2020 presenteerden Anne Paulissen en Jan Bosman vijf uur lang de Joe'ies waarbij ze de hele middag lang aankondigden dat ze in absolute primeur De Lach een allereerste keer mochten laten horen. Net vooraleer ze dat deden draaiden ze nog 'Ik Hou Van U' van Noordkaap. Als enige Nederlandstalige nummer van dat uur ook. Je had dus al bijna een maand de oplossing kunnen weten!

Vorige zondag in de Missing Link was het centrale thema; 'Joe', naar aanleiding van de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president. Maar het laatste nummer van het programma was 'Arme Joe' van Noordkaap. Een verwijzing van Stijn Meuris naar het feit dat Joe een beetje armer zou worden eenmaal hij ontmaskerd zou worden. 

Op maandag hadden de Joe-dj's het de hele tijd over 'de tip naar een tip' die de volgende dag zou volgen. Wat betekende dat je naast één duidelijke tip nog een tip kreeg waar je wat langer moest over nadenken. Sven en Anke vertelden dinsdagochtend dan ook dat de eerste tip om 9 uur zou verschijnen op het Instagram-verhaal van Joe. Daar werd duidelijk dat de BV achter de lach een man was. Maar wie goed had geluisterd, hoorde in het bericht dat ons ochtendduo voorlas ook dat we die dag 'de KAAP van €20.000 zouden bereiken'.

Op woensdag gaf de jury -iedere keer een fout antwoord werd gegeven- nog een extra foute naam vrij.  Wie daarvan telkens de eerste letter van de familienaam opschreef kreeg een duidelijke tip te lezen; V V N O O R D K A A P M. Dé tip die onze winnares Liesbeth op het juiste spoor bracht.

Onbewust gaf Raf Van Brussel bijna dagelijks ook een hint; iedere keer een luisteraar een antwoord gaf dat eerder al werd gegeven, haalde hij zijn zweepje boven; een attribuut dat in de wereld van SM wel eens wordt gebruikt. En laat SM ook de initialen zijn van de BV die we zochten.

Sven & Anke kondigden nog aan dat er bij Raf & Rani een SMAKELIJKE tip zou volgen. Een chocoladereep en een wafel lagen klaar; een verwijzing naar chocolademerk MEURISSE en ook naar 'Satelliet S.U.Z.Y.', een van de grootste hits van Noordkaap en Stijn Meuris. Maar Joe-luisteraar Liesbeth Delancker gaf iedereen het nakijken en won zonder deze tips € 21.900

Wie weet ontdek jij de volgende keer wel als eerste wie De Lach is. Zoals je merkt kan aandachtig luisteren naar Joe je al op de goeie weg naar de oplossing zetten. Succes!