
Probeer jij, net zoals vele anderen, meer vis en minder vlees te eten? Sandra helpt je wegwijs in de wondere wereld van de vis!?
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra uit voor vragen te beantwoorden van luisteraars. Deze week was het de beurt aan luisteraar Geert die zich afvraagt of elke vis even gezond is en hoe vaak je vis mag/moet eten.
Hieronder wat tips:
- Vis is altijd een goed idee, volgens Sandra. Ze raadt je aan dit 1 of 2 keer klaar te maken in de week.
- Wanneer je vis maakt, kies dan liever kwaliteit boven kwantiteit. Wilde vis is altijd de beste vis, maar heel veel vis is vandaag gekweekt, kies daarom voor de vissen met een AEC-label. Dit label staat voor een correctere manier van kweken! Save the fish!
- Pangasius heeft een nogal slechte naam, kies daarom voor onze Noordzeevis, pieterman of de klassieker: een heerlijk stukje pladijs!
- Wanneer je naar de gekweekte vissoorten gaat kijken, let dan meer op de kwaliteit. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat de vis geen kleurstoffen, antibiotica, ... heeft gekregen. Wat het dier eet, krijg je zelf ook binnen!
- Vis is een bom vol goede eigenschappen. Het is een bron van jodium en omega 3 vetzuren, wat we hard nodig hebben.
- De kleine vette vissen zijn de beste zoals makreel, sardientjes, haringfillet en sprotjes. Dit zijn topbronnen van omega 3 vetzuren en zijn heel zuivere vissen.
Beluister het gesprek met Sandra hieronder: