De Familie van Elsen

Margriet Hermans over opdringerige fans, BOM worden en haar bevalling​

Home margriet

Ann Van Elsen ontving deze ochtend de Kempense Koningin Der Openhartigheid, Margriet Hermans, samen met haar dochter Celien.

Margriet praatte onder andere open over haar zwangerschap, haar bewuste keuze om BOM te worden en opdringerige fans. 

Margriet herinnert zich haar zwangerschap nog als de dag van gisteren. “Ze heeft de dag voordien weeën gekregen van de slappe lach bij de Chinees”, lacht dochter Celien. “Ik ben toen met mijn broer en mijn schoonzus Chinees gaan eten in Vosselaar en ik voelde plots druk op mijn baarmoeder”, vult Margriet al lachend aan. “En om één of andere reden kreeg ik tijdens het eten de slappe lach en dacht ik: ik moet hier voorzichtig gaan zijn of ik ga hier ter plaatse bevallen. ’s Anderendaags was het dan ineens ook zover.”

 


Margriet Hermans koos er destijds voor om een bom, Bewust Ongehuwde Moeder, te worden, maar hoe ging dat eigenlijk concreet in zijn werk? “Ik heb op een bepaald moment enkele mannen opgetrommeld die ik kende en ik heb hen verteld dat ik graag zwanger wilde worden en dat zij potentiële kandidaten waren”, vertelt Margriet. “Toen de keuze gemaakt was, heb ik natuurlijk een paar keer de liefde bedreven in hotel in Oostende. We hebben wel een mondelinge overeenkomst om zijn identiteit niet bekend te maken.” “Ik weet wie mijn biologische papa is en in zeker zin heb ik wel een band met hem”, pikt Celien in. “Ik heb er bijvoorbeeld bepaalde trekken van, maar het is niet zo dat ik in hem als vaderfiguur zie. Voor mij is Frank mijn papa. Hij was er ook altijd, dus ik heb nooit anders geweten.”
Idool-zanger Andrei Lugovski werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis nadat hij mogelijk vergiftigd werd door enkele superfans. Margriet Hermans is aangedaan door het incident en herkent het ook uit haar eigen carrière. “Ik heb vroeger ook een paar van die waanzinnige fans gehad die mij bleven stalken, en mij zelfs ’s nachts belden en met zelfmoord dreigden. Ik was het zo beu dat ik uiteindelijk de politie erbij heb moeten roepen. Gelukkig heeft de politie een paar van die mensen aangepakt, want anders houdt dat niet op.”