De Familie van Elsen

Maggie De Block en dochter Julie openhartig over het keerpunt in hun leven!

Maggie home 1

Deze ochtend kreeg Ann in 'De Familie Van Elsen' minister van volksgezondheid Maggie De Block en dochter Julie over de vloer.

Ann wilde weten of er keerpunten zijn geweest in het leven van Maggie: “Een professioneel keerpunt was de avond toen ik telefoon kreeg van Alexander De Croo om in de regering te gaan.”


Verder ging het ook over de moeilijker periode van Maggie als kind, toen ze op 7-jarige leeftijd haar vader verloor in een verkeersongeval en samen met haar zwangere moeder plots een gezin recht moest houden. En June, het dochtertje van Ann vroeg zich af welke genante momenten Maggie en Julie al meegemaakt hadden.

“Ik weet dat ik mijn deur eens hard heb toe geklopt aan de school, omdat we gehaast waren, en dat mijn ruit in stukken was”, lachte Maggie. “Op vakantie hebben we ook eens meegemaakt dat mijn broer niet wilde zwemmen. Mama heeft hem toen vastgepakt en midden in het water gegooid.”, vulde Julie al lachend aan.Een jaar geleden overleed Koen, de man van Julie en schoonzoon van Maggie, tijdens een basketbaltraining. 

Julie vertelde openhartig over de moeilijke periode: “Ik was me ervan bewust dat mijn partner ernstig ziek was. Hij was kort na de training overleden aan een harstilstand. Dat is heel onwezenlijk, want alles in je wereld staat plots stil. Je moet voor jezelf een beetje uitmaken hoe je het verlies verwerkt.”