MADONNA

Madonna, U2, The Beatles? Niet goed genoeg!

Joe default

De weg naar success is niet altijd makkelijk, zelfs niet voor legendes als Madonna, U2 en The Beatles. Aan het begin van hun carriere werden ze soms afgekeurd of zagen ze een platencontract aan hun neus voorbij gaan.

Daarom is het zo leuk om de brieven waarin ze afgewezen werden vandaag opnieuw te bekijken. Madonna "was er niet klaar voor", terwijl de muziek van U2 "niet geschikt was voor dit moment".

Het verhaal van The Beatles is wel bekend: de toekomstige Fab Four gingen op 31 december 1961 een auditie doen voor platenmaatschappij Decca. Ze speelden 15 liedjes om de platenbazen van Decca te overtuigen. Helaas kreeg manager Brian Epstein enkele dagen later een teleurstellend telefoontje: "groepen met gitaren raken uit de mode" en "the Beatles hebben geen toekomst in de showbizz" waren de legendarische woorden. En dus liet Decca, vertegenwoordigd door Dick Rowe, de grootste popgroep aller tijden aan zich voorbij gaan. Rowe heeft echter tot zijn dood in 1986 volgehouden dat niet hij, maar een collega de Beatles heeft afwezen.

Ach, niemand heeft een glazen bol, zeker?