MADONNA

Madonna gaat al 60 jaar all the way

Madonna2

De ‘Queen of Pop’ mag vandaag 60 kaarsjes uitblazen en dat vieren we bij Joe. We gaan voor Madonna all the way.

Elk uur hoor je bij ons een nummer uit het gigantische repertoire van Madonna.

‘Where Life Begins’

Madonna Louise Veronica Ciccone, geboren op 16 augustus 1958, groeide op in Rochester Hills en Pontiac met een Italiaanse vader en een Frans-Canadese moeder. Ze verloor haar moeder al op jonge leeftijd door borstkanker.

Haar kinderdroom was balletdanseres worden. Ze heeft dan ook een dansopleiding gevolgd, maar we kennen haar vooral van haar zang-en acteercarrière. 

In 1984 stond ze voor het eerst in de top 10 met ‘Borderline'. Andere nummers werden dan weer gebruikt voor reclamecampagnes van Windows, Apple en zelfs voor een Japanse soap

In 1985 maakte ze haar acteerdebuut met haar rol in de Amerikaanse dramafilm 'A Certain Sacrifice', twee jaar later zien we haar in de komedie 'Who's That Girl'.'Girl Gone Wild'

Bij Madonna hoort entertainen en choqueren, dit heeft ook al grote gevolgen gehad. Zo heeft Pepsi ooit een samenwerking met haar stopgezet wegens de kritiek op het nummer 'Like A Prayer' dat ze destijds uitbracht.

Dit was haar eerste internationale schandaal. De gewaagde mix van erotiek en het katholicisme zinde de christelijk-religieuzen niet. Ondanks de kritiek leverde dit wel publiciteit op. De clip is ook gekroond tot de meest controversiële videoclip ooit. 


Bovendien was er nog heisa rond een nummer van haar.

'Frozen' is jarenlang verboden geweest in België want het werd beschouwd als plagiaat van het nummer ‘Ma Vie Fout Le Camp’. In 2014 heeft de Belgische componist ongelijk gekregen en won Madonna de rechtzaak.


Naast haar 28 Grammy-nominaties en 7 gewonnen Grammy’s staat ze ook nog in de Guinness World Records als 'Best-selling female recording artist'. In 2008 is ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Naast haar zangcarrière deed ze ook acteerwerk, schreef kinderboeken en in 2011 regisseerde ze de Britse dramafilm W.E.

Voetbalmama

Madonna heeft zes kinderen, twee biologische en vier geadopteerde kinderen uit Malawi

Momenteel woont de Queen of Pop in Portugal, waar haar zoon bij de nationale club voetbalt. Tijdens een interview in het Amerikaanse praatprogramma Live with Kelly and Ryan noemde ze zichzelf een echte 'voetbalmama'. Face it, she's Madonna

In 2012 trad ze op tijdens de Super Bowl, dit was de meest bekeken Super Bowl show in de geschiedenis met 114 miljoen kijkers. Meer dan het spel zelf. Dat had 111.3 miljoen kijkers. In 2014 heeft Bruno Mars dit record nog overtroffen met 115 miljoen kijkers en één jaar later had Katy Perry maar liefst 118 miljoen kijkers. 


‘Superstar’

Madonna is al enkele jaren geselecteerd voor een ster in The Hollywood Walk of Fame.

De reden waarom er nog steeds geen ster met haar naam is? Madonna heeft geen interesse en wil ook niet betalen voor de ster. 

‘Something to Remember’

Proost, Madonna. 

Blijf ons nog verbazen! 

Madonna all the way.

Donderdag 16 augustus op Joe.