
Nu we allemaal in ons kot moeten blijven, is het de ideale moment om in de keuken te experimenteren. Zin om eens een lekkere kaastaart te bakken? Maite geeft hieronder haar recept prijs!
Ingrediënten
250 g speculaas
125 g boter (mag vloeibare bakboter zijn)
500 g platte kaas (halfvolle of volle)
200 g suiker
100 g gemengde noten
2 el zelfrijzend bakmeel
3 eieren
25 cl room (volle)
Bereiding
- Maal de noten fijn en verkruimel de speculaas met een blender of chopper. Laat de boter smelten en voeg bij de noten en de speculaas. Meng alles goed. Als je vloeibare bakboter gebruikt, hoef je de boter niet vooraf te smelten.
- Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg het mengsel van boter, noten en speculaas op de bodem van de vorm en druk goed aan.
- Klop de platte kaas op met de suiker, het bakmeel en de eieren. Voeg er de room aan toe en roer goed tot je een homogene massa krijgt. Schep het beslag op de koekjesbodem en bak de taart 30 à 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
Opmerkingen
- Je krijgt het beste resultaat als je volle platte kaas en volle room gebruikt. Het lukt ook met de magere versies, maar dan is je taart minder stabiel en minder vol van smaak.
- Bak de taart tot ze gerezen is en bovenaan een goudgele kleur krijgt. Vaak barst de taart bovenaan open. Dat is helemaal niet erg en doet niets af van de smaak.