Raf & Rani

Maak een hemelse kaastaart met het recept van Maite

Maitesplit

Nu we allemaal in ons kot moeten blijven, is het de ideale moment om in de keuken te experimenteren. Zin om eens een lekkere kaastaart te bakken? Maite geeft hieronder haar recept prijs!

Ingrediënten

250 g speculaas
125 g boter  (mag vloeibare bakboter zijn)
500 g platte kaas (halfvolle of volle)
200 g suiker
100 g gemengde noten
2 el zelfrijzend bakmeel
3 eieren
25 cl room (volle)

Bereiding

  1. Maal de noten fijn en verkruimel de speculaas met een blender of chopper. Laat de boter smelten en voeg bij de noten en de speculaas. Meng alles goed.  Als je vloeibare bakboter gebruikt, hoef je de boter niet vooraf te smelten.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg het mengsel van boter, noten en speculaas op de bodem van de vorm en druk goed aan.
  3. Klop de platte kaas op met de suiker, het bakmeel en de eieren. Voeg er de room aan toe en roer goed tot je een homogene massa krijgt. Schep het beslag op de koekjesbodem en bak de taart 30 à 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven

Opmerkingen