Heartbeats

Lifepowertool van Truus: Timemanagement en motivatie

Watch header

Timemanagement en motivatie, dat vroeg een luisteraar voor haar gezin.
En dat is ook wat he: iedereen tevreden houden, iedereen zien, horen en helpen...

Wat gebeurt er meestal?

Het begint met een leeg koffiekopje dat naar de keuken moet en aan het eind van de dag en drie miljoen brandjes later, is die koffiekop op magische wijze naast de vuilzakken in de koelkast beland.

Dat gaan we anders doen... Of je nu alleen bent of je deelt je huis met een hele voetbalploeg, het principe blijft hetzelfde.

BUNDELEN

Dat klinkt logisch, maar heel vaak gaan we multitasken. En dat is een recept voor ontsporing. Als je geconcentreerd moet nadenken bij iets, kost elke onderbreking je tussen de 20 a 40 minuten. Beperk het aantal onderbrekingen.

Bundelen

1. Helder doel: wat is het resultaat waar je voor gaat?

2. De activiteiten in een logische volgorde achter elkaar. Afhankelijk van benodigdheden en plaats. Poetsen, wassen, strijken. Alle boodschappen. Opruimen en mail: 2 keer per dag, in plaats van chronisch. Ook met je gezin: waar en wanneer het nodig is: spreek af: ik heb een uur tijd nodig om ongestoord te kunnen werken. Daarna ben ik weer beschikbaar. Dat mag je vragen, echt.

3. Soort per soort ook voor items die de neiging hebben om door heel het huis te reizen ( brieven, sokken, schoenen, oortjes, opladers etc.) met een tussenstation: de verzameldoos, die 1 keer per dag terug leeg gaat. En dat doe je ook voor papieren en voor kledingstukken.

BUNDELEN

Succes, ik kijk uit naar je feedback en je eventuele vragen hier onder.
En mocht je er iemand blij mee kunnen maken, mag je het uiteraard delen.