Lifepower met Truus

Lifepowertool van Truus - 4 september

Lake tahoe at sunset

Wat als het allemaal even tegenzit en je, ondanks je voornemens, even niet vooruit geraakt? Wat als je glas leeg is?

Stap 1

Maak een lijst met dingen die je fijn vindt, waar je van oplaadt. Een troetellijst. Als je je echt niet goed voelt zijn dat de eerste dingen die je je met geen macht kan herinneren. Hoe geraakt dat glas weer vol?

Stap 2

Wat wil ik en hoe wil ik het? Dat iemand mij vasthoudt, met me praat, me met rust laat, dat ik wat kan vertellen, dat … vul maar in. Als jij het helder krijgt en het ook nog eens kan communiceren doet het wonderen voor je relatie. Wat wil je in je glas? 

Stap 3

Start met acceptatie. Daarmee bedoel ik uitdrukkelijk NIET dat je blij moet zijn met de situatie. Ik bedoel daarmee dat je erkent dat er is wat er is. Als je niet kan, kan je niet. Punt. Als je niet wist dat je glas leeg was, dan zou je het ook niet vullen

Stap 4

Wat komt me dit vertellen? Hoe hangt het samen? Wat kan ik anders doen? Wat heb ik nu nodig? Is er een bijsturing nodig? Hoe kwam het glas zo leeg?
Aan wie vraag je raad? Aan je A-lijst…  

We gaan deze later nog aanvullen Op het eerste derde van het blad schrijf je 4 dingen onder elkaar
1. je hart 
2. je lichaam
3. je beste zelf
4. de liefde van je leven ( of die nu al in je leven is of niet. Bedenk je wat hij/zij zou zeggen, want niemand kijkt met meer liefde naar jou)
De lijst gaat er om meer empathie te hebben met andere stukken van jezelf. Niet alleen je drukke denken, maar vooral je gevoel te raadplegen ook.