Lifepower met Truus

Lifepowertool van Truus: 30 oktober

Joe carrousel lifepower positiviteit

Powertool 1: Train je geluksbrein

Oefening baart kunst. Wij mensen kunnen in alles beter worden. Door te doen. Tel elke dag je zegeningen. Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Sta stil bij wat je goed gedaan hebt en waar je energie van krijgt. De kracht zit in de herhaling. Iedere dag.

Powertool 2: Ontwikkel je positieve focus

Ken jezelf. Weet wat je echt graag wil. Ontdekken van wat je wil, doe je door heel goed naar jezelf te luisteren en deze wijsheden te verzamelen. Hoe meer je weet waar je energie van krijgt, hoe gemakkelijker je een focus, een doel kunt bepalen. Een intens verlangen wat een stevige glimlach op je gezicht tovert, maakt dat je heel graag in beweging komt en de juiste dingen doet.

Powertool 3: Zorg voor een positief ritme

Het draait om tevreden te zijn in het nu en je zegeningen te tellen. En om het bewegen richting een aansprekend doel wat je wil bereiken. Het is allebei. Geniet van de reis. Neem tijd, heb geduld en kijk goed rond waar je bent. Alleen door de energie te voelen van iedere stap die je zet, kun je en wil je stappen blijven zetten in je reis.

Powertool 4: Neem verantwoordelijkheid

De regie ligt altijd bij jezelf. Ofwel je bent slachtoffer van je omstandigheden en wat je is aangedaan ofwel je leert van alles wat je aangereikt krijgt. Als je er voor kiest om open te staan, te leren en iedere dag als persoon te groeien, komt het altijd goed.

Powertool 5: Creeer je geluksstemming

Als je lekker in je vel zit, presteer en functioneer je veel beter. Wat je denkt en wat je voelt, bepaalt voor een groot gedeelte je gedrag. Alleen door jezelf positief te laden, kun je automatisch positief gedrag creëren. Ga in gedachten veelvuldig op zoek naar het mooie in jezelf en in de mensen om je heen. Hoe vaker je dit doet, hoe positiever, vriendelijker en liefdevoller je automatische gedrag zal zijn.

POWERTOOLS van MARK VERHEES