Lifepower met Truus

Lifepowertool van Truus: 24 oktober

Apple 5

Als er iets is wat we met zijn allen structureel te weinig doen dan is het : leren van de natuur.

Een van de meest succesvolle systemen die er zijn: het is nooit failliet, heeft nooit een burnout en is nooit depressief ….
En in alle stilte doet die natuur elk jaar opnieuw gigantisch grootse dingen!
Dingen waar wij als mens liefst in een hele grote boog omheen lopen.

1. Blij terug kijken
De bladeren van de bomen verkleuren van groen naar alle kleuren van zonlicht, alsof ze alle dagen zon nog een keer reflecteren. Dat deden wij vorige keer ook al een beetje. Wie Lifepower al een poosje langer volgt: pak je dankbaarheidsschriftje er nog eens bij en blader nog eens door het afgelopen jaar. Wat een fijn jaar was het!

2. Loslaten 
Massaal en grandioos: een heel jaar bezig met appels maken en hoppetaa, daar gaan ze. Alle fruit, noten, bloemen, oogst: het wordt massaal cadeau gedaan, in volle vertrouwen dat er een nieuw seizoen komt om nog groter te groeien, meer mogelijkheden en meer kansen. Maar eerst even rust. Wat ga je cadeau doen? Wat van jouw oogst kan je delen? En dat kan bijvoorbeeld zo iets stoms zijn als de kinderkleren waar je niks meer mee bent doorgeven. Of nog eens naar het containerpark of de recyclagewinkel.

3. Loslaten, part II 
Wat ga je nooit meer doen. Wat laat je los, met welke kleine of middelgrote gewoonte ben je helemaal klaar? Kies er eentje en laat het los.

4. Behoeftes definiëren
Als je het loslaten lastig vindt, bedenk je dan eerst waar je behoefte aan hebt.
Wat zou je willen? Waar maak je plaats voor? Waar heb je die vrije ruimte voor nodig?

Na het loslaten krijg je opnieuw ruimte voor frisse groene blaadjes, net zoals de natuur!