KOEN WAUTERS

Koen Wauters 6 weken rust door rugproblemen

Joe default

Vorige week moest Koen Wauters zijn optreden voor 'Tien om tegen de sterren op te zien' afzeggen, omdat hij geveld werd door rugproblemen. Het was toen nog onzeker wat er precies aan de hand was, maar daar is nu meer duidelijkheid over.

Dinsdag heeft Koen een MRI-scan laten nemen en de diagnose is een gescheurde discus tussen de onderste wervels. Er is gelukkig geen operatie nodig om te herstellen. Zolang Koen voldoende rust kan nemen, zal het letsel vanzelf genezen. Dat wil wel zeggen dat hij tot zes weken nodig heeft om terug de oude te worden. Zoniet zal volgens de specialisten de blessure alleen maar erger worden.

Om dat te vermijden, moet hij zijn drukke agenda aanpassen. Activiteiten die te belastend zijn voor de rug, zal hij uit zijn agenda schrappen. Het optreden in Mol moet hij dus jammer genoeg annuleren, net zoals de BRCC race in Spa. Voorlopig gaat het optreden op 4 september in de Lotto Arena wél nog door.

Maandag 1 september start Koen met revalideren, onder begeleiding van kinesist Lieven Maesschalk. Het is belangrijk dat Koen spoedig en goed kan herstellen, zodat hij in december fit is voor een nieuwe reeks concerten in het Antwerps Sportpaleis.