KATE BUSH

Kate Bush bant smartphones uit concertzaal

Joe default

Kate Bush kan na 35 jaar afwezigheid nog altijd rekenen op een trouw publiek. Volgende week geeft ze 22 concerten in Londen en die waren in een kwartier tijd uitverkocht. De concerten gaan door in de Hammersmith Apollo, een kleine concertzaal om een goed contact met het publiek te kunnen garanderen. Bush kiest voor een intieme theatersetting en wil daar het maximum uit halen.

Daarom heeft de Wuthering Heights-zangeres in een persoonlijke boodschap op haar website gevraagd om geen foto- of filmopnames te maken tijdens het concert. "Ik wil heel graag contact met jullie als publiek zijnde, niet met iPhones, iPads of camera's. Het zou veel voor me betekenen als jullie geen foto's maken en niet filmen. Ik weet dat het veel gevraagd is, maar het zou ervoor zorgen dat we met z'n allen deze ervaring kunnen delen."

Bush is niet de eerste die een oproep doet om de smartphones in de broekzak te laten zitten tijdens een concert. Ook Prince en Jack White vroegen eerder al aan hun fans om niet de hele tijd foto's en filmpjes te maken.