Jong in de jaren '90? Deze dingen herken je zéker!

90 s

Jong in de 90’s? Deze dingen herken je zéker!

Ahh de 90’s. The good old days. Geboren net voor dit heerlijke tijdperk? Dan herken jij de onderstaande dingen sowieso!

Tegenwoordig zijn ze weer helemaal hip: de scrunchies. De felgekleurde haarrekkers in stof waren bijna verplicht bij elke outfit in de 90’s! 


Dit beestje in leven houden was moeilijker dan je zou denken. Ja hoor, we hebben het over de Tamagotchi

Iedereen kende het dansje van de ‘Macarena’ helemaal vanbuiten. Wist je dat het lied helemaal niet zo’n zedige betekenis heeft? De Macarena gaat eigenlijk over een vrouw die wacht tot haar vriendje de stad verlaat om dan een scheve schaats te gaan rijden. 


Deze zin werd sowieso meerdere keren per dag uitgesproken: ‘Mijn Furby wil maar niet zwijgen!’. Het pluche fantasiedier leek op een kruising tussen een hamster en een uil. Zwijgen deed hij bijna nooit, maar toch moest iedereen er per sé één hebben.

Ondertussen bestaan er alweer veel nieuwere versies. Maar de échte old-schoolers hebben nog met de eerste versie van de Gameboy gespeeld. Pokémon en Tetris waren de meest populaire spelletjes.

We kijken hoofdschuddend terug op de kapsels van de 90’s. Een kuifpony of overdreven stekelig kapsel waren helemaal hot. Maar eigenlijk waren we allemaal stiekem jaloers op de looks van de Olsen Twins. 

Meebrullen met nummers zoals Casanova, yes please


Chips kopen? Dat deden we in de 90’s met een onderliggend doel: zoveel mogelijk flippo’s verzamelen! 

We luisterden naar onze favoriete CD’s op onze Discman, mét antischokbeveiliging. Hoeveel batterijen zouden we hebben gekocht om hem draaiende te houden? Thank god voor de oplaadbare batterijen die later werden gelanceerd. 

De Nokia 3310 was bijna onverwoestbaar. Deze baksteen had een batterij die super lang meeging en laten we ‘snake’ niet vergeten, hét spel dat iedereen toen speelde!


Helemaal nostalgisch geworden? Luister online en live naar de radio stream van Joe 90’s