Sven & Anke

Joe-ochtendduo Sven & Anke feliciteren Jill Peeters

Jillheader

De ‘Climate & Energy Top 500’ van SustMeme is een lijst met de 500 meest invloedrijke klimaatspecialisten ter wereld. Kleppers als Greenpeace, Al Gore, Leonardo DiCaprio en Elon Musk mogen natuurlijk niet ontbreken. In die top 500, meer bepaald op een mooie 64ste plaats, staat VTM-weervrouw Jill Peeters. Vanmorgen belde het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx Jill op om haar te feliciteren.

Jill Peeters: “Ik heb een screenshot genomen en ik ga dat goed bewaren, want ik ga volgens mij nooit hoger komen dan dat (lacht). De ranking gebeurt op basis van je “cloud-score”: een soort logaritme dat bepaalt wat je impact is op social media als het over klimaat en energie gaat. Ik heb er echt van wakker gelegen: creëert dit nu verwachtingen? Ik wil er vooral geen strategie achter steken. De mannen, zoals Greenpeace en Leonardo DiCaprio, die boven mij staan, hebben een heel team rond hen staan, die denken: hoe kunnen we impact creëren? Ik heb dat allemaal niet.”

Anke wist ook te vertellen dat ‘Peeters’ de populairste familienaam is in ons land. Er zijn 31926 Peetersen, waarvan Jill er één van is. Jill reageerde: “Dat heeft eigenlijk niets te maken met populariteit. Je zit daar gewoon mee, je kan daar niets aan doen. Sorry aan alle naamgenoten, maar ik hou niet zo van mijn familienaam. En weet je wat? Ik ben dan ook nog getrouwd met een Peeters.” (lacht)

Sven sloot het gesprek af met een grapje: “We zullen je dan vanaf nu Jill Duboccage noemen.