90's Top 500

Hoe zou het nog zijn met... Petra & Cliff Vrancken?

Sven   anke 2711

Een hele week lang hoor je bij Joe de 90's Top 500. Daarom bellen Sven & Anke iedere ochtend met twee artiesten die in de jaren negentig op het podium van '10 Om Te Zien' stonden.

Hoe zou het nog zijn met... Petra? 

Petra was in mei 1996 te gast bij '10 Om Te Zien' met Ik Leef Voor Jou, een nummer van Ann Christy. Maar nog lang voor dat optreden, was Anke al extreme fan van haar. Het ging zelfs zover dat ze ooit een brief schreef naar het kinderprogramma Schuif Af om een meet-and-greet te regelen met haar grote idool. 

En dat lukte! Anke mocht begin '90 een hele dag op stap met Petra. Ze bracht een bezoek aan haar school, at samen boterhammen, keek naar Petra's gouden platen op haar bed en mocht zelfs mee naar een opname van '10 Om Te Zien' met haar. Bij uitstek dé topdag uit de jaren negentig in het leven van Anke Buckinx! 

Nu vind je Petra vooral terug op het podium van enkele revuevoorstellingen of in een paskamer van de kledingketen waar ze werkt. 


Hoe zou het nog zijn met... Cliff Vrancken?

Krapoel in Axe, bekend onder de afkorting K.I.A. stond in 1997 op het podium met hun nummer Zaterdag. Cliff Vrancken gaf met z'n twee kameraden steeds het beste van zichzelf in de 90's. 

De groep geeft niet veel optredens meer, maar één ding bleef ongewijzigd: het accent van Cliff! 

Cliff Vrancken studeerde politieke wetenschappen op het moment dat hij bekend werd. Hij droomde ervan om politiek journalist te worden bij een krant. Maar door zijn muzikale carrière maakte zijn leven een volledige ommekeer en ging hij aan de slag als manager voor artiesten. Later begon hij te werken in de media en dat doet hij nog steeds.